2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Elképesztő fordulatok játszódtak le a bahmuti fronton

A hétvégén trágár nyelvezetű és sokkoló videofelvételt tett közzé a Wagner-csoport vezetője, arra pedig a Kreml is kénytelen volt reagálni. Tóth Gábor külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink. Adásunkban kapcsoltuk Dunda György kárpátaljai tudósítót is és vendégünk volt Tóth Máté energiajogász.

  • Háború Ukrajnában: Elképesztő fordulatok játszódtak le a bahmuti fronton

A tartalomból: 

  • Mégis Bahmutban marad a Wagner-csoport - közölte a zsoldos hadsereg vezetője. Jevgenyij Prigozsin a hétvégén még azzal fenyegetőzött, hogy kivonja erőit az ukrán városból, de időközben ígéretet kapott Moszkvából, hogy kap erősítést és lőszerutánpótlást is.
  • Bahmutban - az ukrán hadsereg jelentése szerint - az oroszok foszfor- és gyújtóbombákat vetettek be. Ilyen fegyvert az oroszok Mariupolban is bevetettek, noha a nemzetközi jog szerint használata városi területeken tilos. A rendkívül mérgező fehér foszfor oxigénnel érintkezve meggyullad, és zsírban jól oldódik, ami azt jelenti, hogy pillanatok alatt a csontig égeti a húst,ezt rendkívül embertelen fegyvert. 
  • Az orosz elnököt és a hadsereg vezetőit is meglepte az ukrán erők kitartó védekezése Bahmut városában. Erről beszélt Georg Spöttle. A PestiSrácok főmunkatársa szerint az ostromlók mindenképpen kísérletet tesznek arra, hogy keddre, azaz a Győzelem Napjára bevegyék a romhalmazzá vált kelet-ukrajnai települést.
  • Az ukrán hadsereg folyamatosan gyakorlatozik. Most a donyecki régióban tartott harci és sugárgyakorlatot.
  • Közben megkezdődött a lakók evakuálása a zaporizzsjai erőmű közelében, az oroszok ugyanis nukleáris katasztrófától tartanak. Az ENSZ nukleáris felügyelő szerve szintén súlyos baleset lehetőségére figyelmeztetett.
  • A közelmúltban olajtermelés-csökkentést jelentett be az OPEC! Vajon, mikor lesz ez érezhető a benzinárakban? 
  • Az Egyesült Államok gyorsan alkalmazkodott az Oroszország ellen bevezetett energetikai szankciók miatt előállt energiaválsághoz, Európa azonban nem haszonélvezője, hanem elszenvedője a válságnak. Erről beszélt Tóth Máté. Az energiajogász szerint csak a nemzetállamok képesek saját energiaigényükről gondoskodni, a közös uniós energiabeszerzés nem működik.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Háború Ukrajnában - Erőszakkal elhurcolták a focistát + videó

Nem játszanak az ukrán futballisták és klubjaik, miután az egyik játékosukat erőszakkal vitték el a katonák. A részletekről Kis Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a moszkvater.hu főszerkesztője beszélgetett a Háború Ukrajnában című műsorunkban Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!