2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Életét vesztette az ukrán belügyminisztérium vezetősége

Helikopterbalesetben meghalt Denisz Monasztirkszkij ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár is a Kijevhez közeli Brovariban. A stúdióban, Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője. Műsorvezető: Árendás Péter.

  • Háború Ukrajnában: Életét vesztette az ukrán belügyminisztérium vezetősége

Az ukrán belügyminisztérium vezetősége, köztük a belügyminiszter is életét vesztette a Kijev külvárosában történt reggeli helikopterszerencsétlenségben. A jármű egy óvoda mellett csapódott be Brovariban. A legújabb jelentések szerint 18-an haltak meg, köztük gyerekek is, a sebesültek száma 26.

Az ukrán elnöki iroda azt közölte, hogy a belügyminisztérium vezetősége hivatalos üzleti ügyben utazott a front irányába, és a helikopter alacsonyan repült, ezért a hajnali köd is okozhatta a balesetet, de az okokról még korai beszélni.

Az óvoda részben megsemmisült épülete mellett egy 14 emeletes lakóépület is megrongálódott.

Volodimir Zelenszkij szörnyű tragédiának nevezte balesetet és részvétét nyilvánította az áldozatok családjainak.

Jön a 10. szankciós csomag

Már februárban elfogadhatják a 10. szankciós csomagot - értesült a Politico. A brüsszeli portál uniós diplomatáktól úgy tudja: az orosz nukleáris energia és Fehéroroszország ellen hoznának szigorúbb büntetőintézkedéseket. Belorussziára az orosz export-termékek viszonteladásának tilalma miatt terjedne ki az újabb szankciós csomag. Ursula von der Leyen az amerikai CNN hírcsatornának megerősítette a 10.szankciós csomag bevezetésének tervét.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!