2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: egyre szaporodnak az orosz területek elleni támadások

Eddig több mint 20 sebesültje van az oroszországi Taganrogban történt támadásnak. Vendégeink Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor a Moszkva tér.com főszerkesztője. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: egyre szaporodnak az orosz területek elleni támadások

A tartalomból: 

  • Ukrán s-200 as drón maradványai zuhantak le tegnap Taganrogban, amelyeket az orosz légvédelem lőtt le – közölte az Orosz Védelmi Minisztérium. Ukrajna S-200-at használt a támadáshoz az oroszországi városban, a robbanás középpontja a Művészeti Múzeum területére esett. A közeli étterem és egy bérház is megszenvedte a robbanást. Taganrogban vészhelyzetet vezettek be.
  • Dróntámadás érte Moszkva City-t is, az orosz főváros ikonikus pénzügyi és üzleti negyedét, ahol Európa néhány legmagasabb felhőkarcolója található – közölte Szergej Szobjanyin polgármester vasárnap.
  • Oroszország nem akar, de készen áll a közvetlen összecsapásra a NATO-val – közölte Putyin újságírói kérdésre válaszolva. Az orosz elnök először beszélt arról is, hogy az Egyesült Államok kezdeményezésére külön mechanizmust hoztak létre az ilyen konfliktusok elkerülésére.
  • Washington szerint az ukrán kormányzati és a magánkorrupció miatt nem lehet nyomon követni az Ukrajnának nyújtott támogatásokat és ez a korrupció már olyan mértékű, hogy akadályozza az ukrán védekezést. Az amerikai külügyminisztérium jelentése szerint, a kongresszus eddig több mint 113,4 milliárd dollárt különített el Ukrajna számára.
  • Száz Wagner-zsoldost telepítettek a Suvalki folyosóra. Lengyelország és Litvánia területe, amely Fehéroroszországot és az Orosz Föderáció kalinyingrádi régióját választja el - mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök, amikor ellátogatott a gliwicai gyárba, ahol az Ukrajnában megsérült Leopard harckocsikat javítják.
  • Putyinos pólóban érkezett Guinea követe a szentpétervári Oroszország–Afrika csúcstalálkozóra. Jacques Sevoba azért vette fel a különleges ruhadarabot, hogy ezzel is hangsúlyozza az orosz–afrikai barátságot. A csúcstalálkozó, amelyről a nyugati sajtó egyelőre hallgat, azonban nem ezért a színfoltért áttörő. 

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!