2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Az USA rászólt Lengyelországra, amiért nem akarnak több fegyvert küldeni Ukrajnának

Hivatali források szerint az Egyesült Államok magyarázatot vár Lengyelországtól a miniszterelnök kijelentései miatt.

  • Háború Ukrajnában - Az USA rászólt Lengyelországra, amiért nem akarnak több fegyvert küldeni Ukrajnának

Élő adásunkban Bendarzsevszkij Anton külpolitikai szakértő és Kiss Rajmund, az MCC diplomáciai műhelyének vezetője elemezte a háborús híreket. 

Rászólt az Egyesült Államok Lengyelországra. Az Ukrajinszka Pravda egy névtelenséget kérő amerikai hivatalnokot idéz, aki szerint Washington magyarázatot vár Varsótól Mateusz Morawiecki miniszterelnök kijelentése ügyében, aki bejelentette, hogy nem nyújtanak több katonai segélyt Ukrajnának, inkább magának vásárol fegyvereket Lengyelország.

Európai uniós véleményt is idézett az ukrán hírportál, ugyancsak meg nem nevezett forrásra hivatkozva, mely szerint Lengyelország támogatásának megszűnése katasztrofális eredményű lenne mind Ukrajnára nézve, a kieső fegyverek miatt, mind a NATO-ra, a védelmi szervezet egységének megszűnése miatt.

A további tartalomból:

  • A pszichológiai hadviselés részeként Irina Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes felszólította a még Krímben tartózkodó ukránokat a félsziget elhagyására
  • Az orosz védelmi tárca a donyecki frontszakaszon számolt be előretörésről, az ukránok pedig Zaporizsjánál beszélnek területi nyereségekről
  • Ukrajna szombaton Storm Shadow rakétákkal támadást hajtott végre Szevasztopol ellen
  • Zelenszkij: Lengyelországnak el kell döntenie, hogy Ukrajnát, vagy Oroszországot támogatja
  • Brit kormánytisztviselők diplomáciai megbeszéléseket folytattak orosz kollégáikkal
  • Élő tudósítás Kárpátaljáról

A teljes adás:

Nyitókép: Hirado.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!