2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Az ukrán elnök szerint béketárgyalást ajánlott az orosz fél

A stúdióban Bogár László közgazdász és Csizmadia Tamás elemző-újságíró, később pedig érkezett hozzánk Nikola de Lamberterie, francia újságíró merthogy az ukrán elnök tegnap este úgy nyilatkozott: az orosz fél közvetlen tárgyalásokat szeretne a háború lezárására.

  • Háború Ukrajnában: Az ukrán elnök szerint béketárgyalást ajánlott az orosz fél

Nincs kétségem afelől, hogy nem a mi rakétáink voltak - ezt mondja még most is az ukrán elnök a szerdai lengyel eseményekről.

Zelenszkij kabinetje pedig úgy fogalmaz, ha ukrán rakéta okozta is a két lengyel halálát, végső soron az is az orosz fél hibája, hiszen ők kezdeményezték a háborút.

A lengyel vizsgálatok még folynak, de azt már elmondhatjuk, hogy a világ egyszerre könnyebbült meg amikor szerda hajnalban Biden elnök kijelentette; valószínűleg NEM orosz rakéta csapódott be a lengyel - ukrán határhoz közel. Ezzel elkerülhetővé vált, hogy a NATO, egy tagországa elleni támadásként értékelje az eseményeket és maga is harcba bocsátkozzon Oroszország ellen.

A Fehér Ház későbbi közleménye ugyan hasonlóan fogalmaz, mint az ukrán kormány, azaz végső soron az oroszokat tartja felelősnek a most már balesetnek minősített esetért, de ez már szinte csak utánlövésnek számít, nem is hasonlít az első európai, harcias retorikához. A kérdés már csak az,

lehetséges-e ezek után újra béketárgyalásokról beszélni, vagy még messzebb kerültünk akár csak a tűzszünettől is?

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!