2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Az EU 27 tagállamából csak 23 külügyminiszter érkezett Kijevbe

Skype-on kapcsoltuk Stier Gábort, a Moszkvater.com főszerkesztője, a stúdióban pedig  Kusai Sándor egykori pekingi nagykövet, valamint Vukics Ferenc katonai szakértő, majd vendégünk Modeste Schwartz francia nyelvész, aki nemrég tért vissza Örményországból.

  • Háború Ukrajnában - Az EU 27 tagállamából csak 23 külügyminiszter érkezett Kijevbe

A tartalomból: 

  • Ukrajna támogatásáról tárgyalnak az uniós külügyminiszterek Kijevben - jelentette be Joseph Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője. A tanácskozáson várhatóan megvitatják Ukrajna további katonai támogatásának lehetőségeit. A Borrell azt javasolja, hogy az EU finanszírozzon Ukrajna számára harci repülőgépeket és rakétákat. A főképviselő erre a célra 2027-ig évi 5 milliárd eurót mozgósítana.
  • A külügyminisztérium tájékoztatása szerint Magyarországot Bunford Zsolt biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkár képviseli. Közleményükben hozzátették, nem hazánk az egyetlen, amely nem miniszteri szinten képviselteti magát az ülésen.
  • Eközben a Le Monde így ír: Miközben az orosz csapások továbbra is az ukránok mindennapi életét kántálják, Kijev szombaton értesült arról, hogy az amerikai kongresszus felfüggesztette a 6 milliárd dolláros (5,66 milliárd eurós) amerikai segélyt. Ugyanezen a napon az oroszbarát populista Robert Fico nyerte a szlovák választásokat, miután megígérte, hogy ellenez minden további katonai segélyt Ukrajnának. Ez a hír riasztó egy olyan időszakban, amikor egyre nyíltabban felvetődik az európai államok "fáradtságának" kérdése Ukrajna támogatásával kapcsolatban.
  • Több százezren tüntettek a kormány ellen Lengyelországban, Varsóban közel egymillió ember gyűlt össze, hogy tiltakozzon a Lengyelországot vezető Jog és Igazságosság politikája ellen. A lengyel választásokig már csak két hét van hátra. Varsó polgármesteri hivatalának szóvivője szerint ez volt a legnagyobb tüntetés a lengyel főváros történetében.
  • Amennyiben parancsot kap rá, a szerb hadsereg be fog lépni Koszovó területére, Szerbia azonban mindent megtesz azért, hogy ne kerüljön erre sor - hangsúlyozta Milos Vucevic szerb védelmi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján.

Műsorvezető: Ferkó Dániel 

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!