2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Az amerikai szenátus bejelentette, 6,2 milliárd dollárt biztosít Ukrajnának

A Háború Ukrajnában adásának vendégei Stier Gábor a Moszkvatér.com főszerkesztője és Vukics Ferenc katonai szakértő voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy az ukránok amerikai segédlettel próbálhatták elsüllyeszteni az Ivan Khurst orosz kémhajót, amely a Török Áramlatot védte.

 • Háború Ukrajnában: Az amerikai szenátus bejelentette, 6,2 milliárd dollárt biztosít Ukrajnának

A tartalomból:

 • Folytatódik az állóháború a dél-donyeck frontvonalon. Az oroszországi Kurszk régió öt települése maradt áram nélkül dróntámadás miatt.
 • Egy ukrán képviselő szerint Ukrajnával szövetséges orosz félkatonai csoport hajtott végre támadást orosz területen.
 • Szintén ukrán bejelentés szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos jelent meg ismét a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta Ukrajnában nem harcoltak a wagner-katonák.
 • "Az ellentámadás lassan halad, mert Oroszország védelmi vonalai erősebbnek bizonyultak, mint azt a Nyugat várta" – idézte a brit védelmi vezérkar főnökét a The Times. Tony Radakin admirális kitért arra is, hogy Ukrajna hadműveleteit hátráltatja a mozgósított katonák kiképzésének hiánya.
 • A NATO 2,4 milliárd euró értékben kötött szerződéseket Ukrajna számára kulcsfontosságú lőszerek beszerzésére – közölte csütörtökön Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, aki előre be nem jelentett látogatást tett Kijevben.
 • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fogadta Kijevben Grant Shapps nemrég kinevezett brit védelmi minisztert, tárgyalásuk középpontjában Ukrajna légvédelmének megerősítése állt.
 • Az ukrán elnök a francia fegyveres erők miniszterével is tárgyalt. Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter elmondta, hogy Lecornu úrral a kijevi fegyveres erők kiképzése és a műszaki területen folytatott együttműködés fokozásáról beszéltek.
 • A NATO AWACS felderítő repülőgépeket telepít Litvániába az orosz katonai tevékenység megfigyelésére. Két AWACS repülőgép végez felderítést a szövetség határain szeptember 28-án és 29-én. Nemrég 4 darab F-16-os amerikai vadászgépet telepítettek Romániába.
 • Ramzan Kadirov csecsen vezért fogadta Moszkvában Vlagyimir Putyin, aki megerősítette, hogy a különleges hadművelet övezetében 100 százalékosan teljesítik a parancsait.
 • Az amerikai szenátus bejelentette, hogy 6,2 milliárd dollárt biztosít Ukrajnának egy átmeneti finanszírozási törvényjavaslatban, amely november 17-ig garantálná az amerikai kormány pénzügyi működését.
 • Az ukránok amerikai segédlettel el akarták süllyeszteni az Ivan Khurst orosz kémhajót, amely a Török Áramlatot védte. Ezt állítja az amerikai Biztonságpolitikai Központ és a Yorktown Intézet vezető munkatársa az Asia Timesben megjelent írásában.
 • Az amerikai külügyminiszter szerint Kína veszélyezteti az USA által vezetett "liberális világrendet". Antony Blinken a The Atlantic munkatársának nyilatkozva azt mondta: Kína arra törekszik, hogy "domináns" világhatalommá váljon, és fel akarja váltani az USA vezette "liberális" világrendet.

Műsorvezető: Ferkó Dániel

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!