2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: A krími hídnak már nagyon kevés ideje van hátra

A Háború Ukrajnában adásának vendégei Stier Gábor a Moszkvatér.com főszerkesztője és Vukics Ferenc katonai szakértő voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy a harcok folytatására szólította fel a világot Victoria Nuland amerikai megbízott külügyminiszter-helyettes.

 • Háború Ukrajnában: A krími hídnak már nagyon kevés ideje van hátra

A tartalomból:

 • Csaknem három tucat drón támadta Kijevet az éjjel, a csapások során megsemmisült egy raktár, amely a NATO-országok által szállított lőszereket tartalmazott. Állítólag Abramsokhoz való, szegényített urániumot tartalmazó lövedékek is voltak köztük.
 • Közben orosz területet támadó drónokat lőttek le Belgorod régió felett. Ukrán jelentések szerint az ellentámadás során keleten haladtak előre az ukrán fegyveres erők.
 • A krími hídnak már nagyon kevés ideje van hátra – jelentette ki az Ukrán Fegyveres Erők „Dél” hadműveleti parancsnokságának szóvivője. Natalya Gumenyuk azt mondta: "Először is az építmény felesleges. Másodszor, ott a károk elég jelentősek, és a fenyegetések elkerülhetetlenek".
 • Váratlanul Kijevbe érkezett Annalena Baerbock német külügyminiszter. Múlt héten az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken tett váratlan látogatást az ukrán fővárosban.
 • Románia fontolóra veszi az ukrán határ mellett 300 méterre lévő falu kiürítését, az Izmail dunai kikötőt ért orosz támadások miatt, jelentette a Digi24 román hírügynökség. A román védelmi minisztérium arra kérte az ukránokat, hogy a közös határuktól távolabb háborúzzanak.
 • Eltörölhetik Ukrajnában a „korlátozottan alkalmas” besorolást a katonai szolgálatra – írta meg az Unian hírügynökség. Dmitri Lubin, a Verhovna Rada emberi jogi biztosa saját tájékoztatása szerint a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén tett ajánlatot a sorkatonaság kategóriáinak újraértelmezésére. Szerinte egy állampolgár vagy alkalmas katonai szolgálatra, vagy nem, de ha egészségügyi állapota miatt nem képes harci feladatokat végezni, akkor helyet találhatnak neki a katonai informatikai irányításban.
 • Magyarország nem adja ki a hadköteles ukrán menekülteket, közölte a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes. Semjén Zsolt azt mondta: Mi nem vizsgáljuk egyetlen ukrajnai menekültnél sem, hogy az ukránok szerint katonaköteles-e vagy sem. Magyarország nem adja ki őket Ukrajnának, és az adataikat sem.
 • Véget ért a szavazás minden oroszországi régióban, az Ukrajnától annektált területeken is. Moszkva polgármesterét 76 százalékos többséggel újraválasztottak. Kijev nem ismeri el a választásokat Oroszország új régióiban, a Krím-félszigeten – mondta az ukrán külügyminisztérium, és felszólította nemzetközi partnereit, hogy ítéljék el Oroszország lépéseit, valamint vezessenek be szankciókat a szavazás szervezői ellen.
 • Az Európa Tanács, Európa vezető jogvédő szervezete a nemzetközi jog kirívó megsértésének nevezte az egyhetes szavazást. Az Ukrán Védelmi Erők Parancsnoksága korábban felszólította az orosz ellenőrzés alatt álló régió lakosait, hogy ne vegyenek részt az ilyen áldemokratikus rendezvényeken, és kerüljék a besorozást a megszálló hadseregbe.
 • A harcok folytatására szólította fel a világot az amerikai megbízott külügyminiszter-helyettes. "Az ukrán hadsereg fronton elért sikerei ellenére be kell látni, hogy a háború nem ér véget holnap, ezért Ukrajna szövetségeseinek fel kell készülniük egy hosszú konfrontációra Oroszországgal" – hangsúlyozta Victoria Nuland szombaton a jaltai Európai Stratégia fórumon. Egyben felszólította a partnereket, hogy fokozzák az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat és az ukrán gazdaság helyreállítására irányuló erőfeszítéseket még a háború vége előtt, többek között annak biztosításával, hogy a vállalkozások áttelepüljenek és viszonylag biztonságos területeken indítsanak tevékenységet.

Műsorvezető: Ferkó Dániel

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!