2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:10

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: A figyelem egyre inkább a Távol-Keletre szegeződik

Árendás Péter külpolitikai szerkesztő elemezte az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos legfrissebb történéseket, majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő érkezett a stúdióba. Adásunk második felébenTóth Máté energiajogász, majd Giuliano Stochino Weiss humanitárius szakértő volt vendégünk.

  • Háború Ukrajnában: A figyelem egyre inkább a Távol-Keletre szegeződik

A tartalomból: 

  • Méterről méterre foglalja el az ukránoktól Bahmutot az orosz hadsereg. A Wagner-zsoldosaival erősített Föderációs csapatok hónapok óta küzdenek a településért, azonban Kijev jelentős erősítéseket küldött Bahmutba, így nap, mint nap vérfürdő vár a frontvonalban harcoló katonákra.
  • Eközben a másik, szorongatott helyzetben lévő városból sorra mentik ki a civileket a katonák és a rendőrök. Avdivkát szinte teljesen körbevette a Föderáció serege, rövidesen orosz kézre kerülhet a település.
  • Az egyre nehezebb helyzetben lévő ukránoknak pedig a lengyelek jelentettek be újabb támogatást: Varsó Mig-29-es vadászgépeket szállít Kijevnek.
  • Moszkva tagadja, hogy vadászgépei érintkezésbe kerültek volna azzal az amerikai katonai drónnal, a Fekete-tengerbe zuhant. Az orosz védelmi tárca közlése szerint a drón egy heves manőver következtében szabadesésbe kezdett, ez után semmisült meg. Washington ezzel szemben azt állítja, hogy az orosz harci gép szándékosan ütközött a megfigyelő drónnak.
  • Oroszország jó szándéka jelenként, újabb 60 nappal meghosszabbította a március 18-án lejáró gabonamegállapodást. Ukrajnának ugyanakkor nincs információja arról, hogy a szerződést megújította volna a Föderáció. Eközben az Egyesült Államokban egyre erősebbek azok a hangok, miszerint nem a Kijev és Moszkva közötti konfliktusra, hanem a Kreml és Peking közötti javuló kapcsolatokra kellene fókuszálnia Washingtonnak.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!