2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Figyelteti az Európai Unió az olajvezetékeket egy estleges terrortámadástól tartva

A stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium Diplomáciai Műhelyének a vezetője.

  • Háború Ukrajnában: Figyelteti az Európai Unió az olajvezetékeket egy estleges terrortámadástól tartva

Veszélyhelyzet alakult ki a zaporizzsjai atomerőművben miután az ukrán erők napokkal ezelőtt újra kezdték a nukleáris létesítmény támadását. Jelenleg az üzemeltetők dízelgenerátorok segítségével elindították az úgynevezett hideg leállást az orosz felügyelet alatt álló két reaktorban, miután megszűnt az áramszállítás Ukrajnából. Az orosz hálózathoz való csatlakoztatás továbbra is lehetetlen az erőmű elleni akciók miatt. Ezzel rövid időn belül megszűnik a közeli Enerhodar hőellátása is. A részletekről, az üzemeltető orosz Roszergoatom konszern vezetője nyilatkozott az Interfax hírügynökségnek.

Eközben a brit védelmi minisztérium megerősítette, hogy nagy pontosságú, lézerirányítású Brimstone-2 rakétákat adnak át Ukrajnának.

Mindeközben terrortámadásoktól tartva több ország haditengerészete járőrözik az Északi Áramlat vezetéknél. Hadihajók, távirányítású víz alatti járművek és katonai repülőgépek ellenőrzik a víz alatti csővezetékeket és tengeri fúrótornyokat.

Teljes beszélgetés: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!