2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: egyre erősebb az AfD Németországban + videó

A stúdióban Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő, és Csizmadia Tamás jogász, elemző, hamarosan pedig kapcsoljuk Skype-on Maximilian Krah-t, német Európai Parlamenti képviselő. Műsorvezetú: Ferkó Dániel.

  • Háború Ukrajnában: egyre erősebb az AfD Németországban + videó

A tartalomból:

  • A közvélemény-kutatások szerint az Alternative für Deutschland egyre nagyobb teret nyer Németországban. Az októberben tartott bajor és hesseni tartományi választásokon a bevándorlásellenes AfD megelőzte a szövetségi kormánypártokat. Az AfD felemelkedése már nem csak Kelet-Németországra és a vidéki területekre korlátozódik. Egy friss országos felmérés szerint a párt a CDU mögött- több, mint 23%-kal- a második helyen áll, megelőzve az Olaf Scholz kancellár vezette SPD-t.
  • Az ukrán hadseregnek az elmúlt hónapokban nem sikerült áttörést elérnie a harctéren, de a Nyugatnak ettől függetlenül ki kell állnia az ország mellett – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár. A német Das Erste tévécsatornának adott, szombaton sugárzott interjújában Stoltenberg elismerte, hogy az ukrajnai frontvonalak az utóbbi időben nagyrészt változatlanok maradtak, és hozzátette, hogy “a háborúkat nehéz megtervezni”.
  • Az elektronikai hadviselés területén Moszkva egyértelmű előnyre tesz szert Ukrajnával és nyugati szövetségeseivel szemben. A NATO most már tehetetlen, hogy segítsen Kijevnek megvédeni magát az orosz zavarások ellen. Ezt mondta Seth Jones, a Center for Strategic and International Studies agytröszt vezető munkatársa a The Economist magazinnak.
  • Az Egyesült Királyság megfigyelő repüléseket hajt végre Izrael és Gáza felett, hogy segítsen a Hamász palesztin iszlamista mozgalom által fogva tartott túszok felkutatásában - jelentette be a brit védelmi minisztérium. Az október 7-i támadás után a brit kormány közölte, hogy legalább tizenkét brit állampolgár meghalt, további öt eltűnt.

Teljes adás: 

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!