2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:20

Háború Ukrajnában

Háború Izraelben és Ukrajnában: újabb részletek a kárpátaljai dandár szörnyű tragédiájáról + videó

Gantner Barnabás külpolitikai szerkesztő elemezte a háborúk legfrissebb történéseit, majd kapcsoltuk Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt. Vendégünk volt Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője, majd Dunda György tudósító számolt be a legfrissebb kárpátaljai hírekről.

  • Háború Izraelben és Ukrajnában: újabb részletek a kárpátaljai dandár szörnyű tragédiájáról + videó

A tartalomból: 

  • Szóba sem jöhet a tűzszünet, amíg a Hamász el nem engedi az izraeli foglyokat - jelentette ki Benjamin Netanjahu. Közben a zsidó állam hadserege folytatja az offenzívát a Gázai övezetben.
  • Háromnapos gyászt hirdettek hétfőtől Kárpátalján, miután többen elestek a 128-as gépesített lövészdandárból. Az életüket vesztő katonák emlékére az állami lobogókat félárbócra eresztik, és minden reggel kilenc órától egyperces néma csenddel adóznak a hősöknek. A szórakoztató jellegű rendezvényeket elhalasztják, a templomokban pedig többször tartanak miséket.
  • A magyarokat is soraiban tudó 128-as dandárt Zaporizzsja megyében érte, váratlan orosz támadás egy kitüntetési ünnepség alatt. 28-an haltak meg és tucatnyian megsebesültek az Iszkander rakéta becsapódásától.
  • Az ukrán sajtó egybehangzó értesülései szerint a tragédiát az okozta, hogy az említett díjátadó ünnepséghez sok katonát vezényeltek nyílt terepre ami könnyű célpontot kínált az orosz hadseregnek. Az ukrán védelmi miniszer azt ígérte, hogy alapos vizsgálatot indítanak.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!