2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Háború Ukrajnában

Élesen bírták Zelenszkijt egy újabb város elvesztéséért

Ukrajna elvesztette a donyecki frontvonal egyik legfontosabb városát, Avgyijivkát. Sokak szerint a város kiérdemelte a második Bahmut nevet, hiszen már hónapokkal ezelőtt nyilvánvaló volt, hogy azt csak több tízezer katona életének árán lehet egy ideig megtartani.

  • Élesen bírták Zelenszkijt egy újabb város elvesztéséért

A Volodimir Zelenszkijjel kritikus ukrajnai politikai Telegram-csatornák már a korábban elesett Bahmut esetében is úgy fogalmaztak, hogy az ukrán hatalomnak csak addig volt rá szüksége, míg meg nem kapta a Nyugattól a pénzügyi támogatásokat. A jelek szerint Avgyijivkát sem tartották egy másodperccel tovább azután, hogy Zelenszkij, ahogyan az ukrán csatornák fogalmaznak: koldulókörútra indult Európába.

És láss csodát: Németország és Franciaország ismét beleállt a történetbe. Miután a pénzcsapok megint megnyíltak, percekkel később Avgyijivka el is esett.

A Legitimnij nevű ukrán politikai csatorna pedig úgy fogalmaz, hogy az ukrán hadsereg nem elhagyta Avgyijivkát, hanem elmenekült onnan. Ezt pedig az ott hátrahagyott, nagy mennyiségű lőszerkészlettel, katonai nyilvántartási dokumentumokkal lehet csak magyarázni szerintük. Az oroszoknak már volt idejük lefilmezni, hogy milyen nyugati fegyvereket hagytak hátra az ukránok, például svéd Carl-Gustaf gránátvetőket.

Az eredeti cikk - melyet IDE kattintva elérni - tartalmazza az orosz hadműveleteket illusztráló, csak felnőtteknek, illetve erős idegzetűeknek ajánlott videókat. 

Fotó: MNO

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!