2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Háború Ukrajnában

Dunda György: Körözést adhatnak ki azokra, akik harmadszorra sem veszik át a behívójukat + videó

Amennyiben elfogadják a módosításokat rögtön több tízezer állampolgár ellen adhatnak ki körözést saját hazájukban.

  • Dunda György: Körözést adhatnak ki azokra, akik harmadszorra sem veszik át a behívójukat + videó

Körözést adnak ki az ellen, aki háromszor nem veszi át a behívó levelét.

„Valóban van egy módosító indítvány jelenleg is az ukrán parlament előtt lévő mozgósítási törvénytervezethez. Ezt azt szabályozza, ha valaki harmadik alkalommal sem jelenik meg a behívó ellenére, akkor azzal szemben a Belügyminisztérium körözést adhat ki. Értelemszerűen így bárhol elkaphatják az embereket. Első, illetve második esetben, ha valaki megtagadja a behívót, akkor adminisztratív büntetésre, pénzbírságra számíthat, de harmadik esetben, amennyiben ezt a módosító javaslatot elfogadják, akkor valóban körözést adhatnak ki. Azt jól tudjuk, hogy Ukrajnában több ezren bujkálnak jelenleg is a mozgósítás elől.”

- számolt be Dunda György, a HírTV kárpátaljai tudósítója a legfrissebb ukrán eseményekről. Hozzátette, amennyiben ez megvalósul rögtön több tízezer állampolgár ellen adhatnak ki körözést saját hazájukban.

Eközben az Európai Bizottság átutalta az első 4,5 milliárd eurós támogatást Ukrajnának az EU új Ukrajna-eszközéből, amelynek célja a háború sújtotta állam működésének fenntartása. 

Áprilisban további 1,5 milliárd euró folyósítását várja az ukrán kormány. 

Dunda György közlése szerint az Európai Unió reformokat vár el Kijevtől, az egyik ilyen kényes terület a korrupció elleni harc fokozása.

Nem pusztán Brüsszelből, hanem Kanadából is jelentős mennyiségű, 1.5 milliárd euró érkezett a kisevi költségvetésbe. 

Az égetően szükséges szociális kiadásokat Kijev ezekből a pénzelből finanszírozni tudja, de közvetlenül a frontra ezek a pénzek nem jutnak el - jegyezte meg Dunda György.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!