2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő 03:00

Külföld

Avgyijivka elfoglalása után megfordult a szél

Fokozódik az ukrán vezetők és európai szövetségeseik aggodalma, előrejelzésük szerint a nyárra kritikus állapotba kerülhet az ukrán védelem, és ezzel párhuzamosan lendületet kaphat az orosz haderő, ha a NATO nem tudja fokozni Kijev támogatását, elsősorban lőszer tekintetében – írja a Bloomberg.

  •  Avgyijivka elfoglalása után megfordult a szél

Az ukránokat rendkívüli módon megviselte, hogy az orosz erők elfoglalták Avgyijivkát, szövetségeseik tartanak is attól, hogy a csapás jelentősen visszaveti az ukrán védelem maradék lelkesedését, és tovább csökkenti a lendületét, olvasható a Mandineren.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán haderő főparancsnoka közben a veszteségek okára is rávilágított: véleménye szerint a frontvonalon tevékenykedő harctéri vezetők vártnál gyengébb teljesítménye is hozzájárult a város bukásához. Mire az újonnan kinevezett vezető erősítést akart küldeni a régióba, addigra az oroszok elfoglalták a várost.

A Bloomberg európai forrásai a cikkben megerősítik az ukrán félelmeket: az EU-s tisztviselők egy része úgy látja, Ukrajna már az idén elveszítheti az oroszok elleni háborút.

Az ukrán hírszerzés úgy látja: az orosz erők nem csak Donbaszt akarja megszerezni, de a fővárost és Odesszát is el akarja foglalni. Utóbbi a Moldovához való hozzáférés miatt vált kiemelten fontossá. A védelem szerint nyárra várható egy nagyobb orosz támadás, amely elmondásuk alapján sorsdöntő lehet, a NATO ugyanis csak 2024 második felében tudná az ukránok támogatásához megfelelő szintre növelni a tüzérségi lőszergyártását.

Forrás: Mandiner

Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!