2024. 10. 25. Péntek Blanka, Bianka napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 22:50

Célpont

Célpontban az óellenzék + videó

A legtöbb ellenzéki párt az életbenmaradásért küzd. Magyar Péter felbukkanása jelentősen átalakította a hazai belpolitikai életet. De kik lesznek anagy túlélők?

  • Célpontban az óellenzék + videó

Magyar Péter a botrányhősként és influenszer politikusként újragondolt ellenzéki messiás prototípus, még önmaga politikai szerepvállalására is rossz viccként tekintett. Az elmúlt nyolc hónapban, az még nem derült ki, hogy még mindig egy rossz viccnek a részesei vagyunk-e, az viszont egyértelmű, hogy az ellenzéki pártok a túlélésért küzdenek. 

A legtöbb közvélemény-kutatásból az derül ki, hogy az úgynevezett óellenzéki pártok többsége a parlamentbe jutásért küzd, tehát nem érik el az 5 százalékot sem. Sőt, az egyik legutóbbi közvélemény kutatás, az MSZP-t, AZ LMP-t, a Jobbikot, és a Párbeszédet 0 százalékra mérte.

Az tisztán látszik, hogy az a különleges helyzet állt elő, hogy az ellenzék vezető ereje a Magyar Péter vezette Tisza Párt. Ami a fővárosban és az Európai Parlamentben is jelen van képviselőkkel, viszont a parlamentben nincsen jelen. Persze ez sem új jelenség, gondoljunk csak a Momentumra, Cseh Katalinból és Donáth Annából öt évvel ezelőtt szintén úgy lett EP-képviselő, hogy nem voltak jelen az Országgyűlésben. Az viszont meglehetősen különös jelenség, hogy a parlamentiben ülő pártok közül jelenleg a DK-nak és a Mi Hazánknak van esélye újra bekerülni. Nagy eséllyel búcsút intünk a Momentumnak, az MSZP-nek, az LMP-nek, a Jobbiknak és a Párbeszédnek. És az egész csak egy rossz viccnek indult.

Teljes riport: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új elnökséget választott a budapesti Fidesz

Új elnökséget választott a budapesti Fidesz

A fővárosi politika középpontjában a budapestieket leginkább érintő problémák kell, hogy álljanak, és a Budapesten élők ebben számíthatnak a Fideszre és a kormányra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormánypárt fővárosi választmányának pénteki ülésén, amelyen megválasztották a szervezet új elnökségét a Fidesz Budapest Facebook-bejegyzése szerint.
Vezércikk - Alakul a Tisza-maffia + videó

Vezércikk - Alakul a Tisza-maffia + videó

Bizalmi válság alakult ki a békési Tisza szigetek és a pártvezetés között, amely ezzel védelmébe vette a korábban pénzhamisításért elítélt Strausz Róbertet, aki 2005-ben 8 hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztés büntetést kapott. A témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!