2024. 06. 27. Csütörtök László napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Célpont

Célpont - Több mint 13 ezer pedagógus éves bérét lehetne fedezni a gigabírságból + videó

80 milliárd forint - ekkora büntetést szabott most ki az Európai Unió Magyarországra, amiért a kormány nem engedi be illegális migránsokat. A díj pedig mint valami uzsora kölcsönnél napról napra növekszik. Na, de hogy mire is lenne elég 80 milliárd forint, és miért kaptuk most ezt a rekordösszegű büntetést? Ezt mutatjuk most meg.

  • Célpont - Több mint 13 ezer pedagógus éves bérét lehetne fedezni a gigabírságból + videó

A kormánypártokat rendszeresen érte kritika Brüsszelből a határkerítés megépítése miatt, és a amiatt is, hogy a kormány kijelentette: Magyarország területére illegálisan okmányok nélkül senki nem léphet be.

A határkerítés megépítésére a magyar kormány több mint 8 milliárd forintot költött, a 10 év alatt pedig a határvédelemre fordított összeg meghaladja a 600 milliárd forintot is - az uniós hozzájárulás mértéke ezekhez a költségekhez nem haladja meg az 1 százalékot sem.

Először uniós forrásokat vont el az Európai Parlament Magyarországtól, most azonban egy soha nem látott mértékű bírságot szabtak ki hazánkra.

Az Európai Bíróság úgy döntött, hogy Magyarországnak egy egyszeri 200 millió eurós közel 80 milliárd forintos büntetést és napi 1 millió eurós azaz 400 millió forintos bírságot kell fizetnie minden egyes nap késedelemért.

Az összeg rekordmértékűnek számít. 80 milliárd forint ugyanis közel százszorosa egy magyar falu éves költségvetésének, és több mint 13 ezer pedagógus éves bérét lehetne fedezni ekkora összegből.

Teljes riport: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Célpont - A kampányidőszak legizgalmasabb jelenetei + videó

Célpont - A kampányidőszak legizgalmasabb jelenetei + videó

Véget ért a kampány, lezajlottak a választások. Az elemzők kielemezték az elemezni valót, szóval lassan beköszönt az úgynevezett uborkaszezon. A Célpontban most felidézzük a kampányidőszak legmeghökkentőbb, legfelháborítóbb, vagy éppen legviccesebb pillanatait.
Célpontban a Turul-szobor + videó

Célpontban a Turul-szobor + videó

Újra a magyarság egyik jelképének esett neki a baloldal. A Kétfarkú Kutya Párt elnöke, a főváros XII. kerületének megválasztott leendő polgármestere, Kovács Gergely eltávolítaná a Turul-szobrot Hegyvidékről.
Célpont – Vágtatott a Tisza a Rónain át... + videó

Célpont – Vágtatott a Tisza a Rónain át... + videó

5 nappal ezelőtt lezárult a kampány, véget értek a választások. És hogy mi történt azóta? Elemzők szerint Magyar Péter a teljes ellenzéket leváltotta. Az új messiás azonban nem pihen: a választások után pezsgőt bontott bulizott egyet, aztán kirohant az ATV stúdiójából, az ott dolgozókat pedig felekezeti hovatartozás alapján listázni kezdte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!