2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Célpont

Célpont - Szemét ügyek Marcalin + videó

A somogyi kisváros ipari parkja alatt szeméttemető fortyog. A terület alatt harminc centivel most is ott van az évtizedes hulladék, holott elvileg megtisztították a helyszínt. Az alpolgármester bujkál a sajtó elől.

  • Célpont - Szemét ügyek Marcalin + videó

Komoly botrány kezd kirajzolódni a baloldali vezetésű Marcaliban. Az említett helyszín sok évtizedes problémát rejt. A jelenleg keleti ipari parkként ismert terület agyagbányaként szolgált, a szocializmusban pedig szeméttelepként használták.

A tanácselnökből lett, azóta is a várost vezető polgármester, Sütő László már 1998-ban biztosította a marcaliakat, hogy terület megtisztítása nagyrészt állami forrásból megkezdődik, helyén pedig parkot alakítanak ki. Majd elérkezünk 2020-hoz, amikor a területet TOP-os pályázattal fejlesztik tovább.

Csakhogy kiderült, az utat, vízhálózatot, víz és szennyvízelvezetést nem lehet maradéktalanul elvégezni, mert a talajban azóta is ott van a szemét. Ennek eltávolítására több tíz millió forintért kértek fel egy vállalkozót.

A múlt héten egy adatkábel elhelyezés miatt újra földmunkákat végeztek. A markoló azonban évtizedes hulladékot emel ki a földből, vagyis a szemét azóta is ott van a területen. Mindössze néhány tíz centiméternyi föld takarja. Vagyis valójában nem tisztították meg a területet, azóta is ott van a szemét. Holott 1998-ban, majd 2020-ban is arról volt szó, hogy rekultiválták a helyszínt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Célpont - A kampányidőszak legizgalmasabb jelenetei + videó

Célpont - A kampányidőszak legizgalmasabb jelenetei + videó

Véget ért a kampány, lezajlottak a választások. Az elemzők kielemezték az elemezni valót, szóval lassan beköszönt az úgynevezett uborkaszezon. A Célpontban most felidézzük a kampányidőszak legmeghökkentőbb, legfelháborítóbb, vagy éppen legviccesebb pillanatait.
Célpontban a Turul-szobor + videó

Célpontban a Turul-szobor + videó

Újra a magyarság egyik jelképének esett neki a baloldal. A Kétfarkú Kutya Párt elnöke, a főváros XII. kerületének megválasztott leendő polgármestere, Kovács Gergely eltávolítaná a Turul-szobrot Hegyvidékről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!