2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Célpont

Célpont: Karácsony Gergely őrjöng + videó

Egy olyan javaslat van a parlament előtt, ami nagyban nehezítené Karácsony Gergely főpolgármester dolgát a fővárosban.

  • Célpont: Karácsony Gergely őrjöng + videó

Karácsony Gergely kiborult az új választási törvénymódosítás miatt, amit a Mi Hazánk nyújtott be a napokban az Országgyűlésnek, amit végül napirendre is vettek. A módosítót benyújtó Mi Hazánk szerint ez a legdemokratikusabb választási törvény az a javaslat, amit benyújtottak.

A javaslat értelmében a jövő évi önkormányzati választáson Budapesten visszatérnének a 2014 előtti szabályozáshoz, azaz a Fővárosi Közgyűlésbe 32 listán választott képviselő kerülne be, nem pedig a kerületi polgármesterek.

De mit is jelentene ez a valóságban? Azt, hogy amelyik párt eléri az 5 százalékos álomhatárt, csak az ülhetne be a közgyűlésbe.

Az Országgyűlés tehát foglalkozik a módosítással. A választók demokratikusabb eszközökkel tudnák érvényesíteni akaratukat. Jövőre önkormányzati választások és azt lehet látni, hogy a balliberális oldal még mindig nem tért magához az előző kiütésből.

Teljes riport: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Célpont – Magyar Péter „programja

Célpont – Magyar Péter „programja" rébusz vagy lenyúlás + videó

Polgári családban nőtt fel, liberálisnak vallja magát, baloldali és jobboldali szavazatokra hajt. Ezt hirdeti Magyar Péter saját politikájáról. Szakértők szerint azonban a programja csak egy nagy kérdőjel azon kívül, hogy felmondott néhány tételt a baloldali programlistából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!