2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Célpont

Célpont: Elképesztő állapotok a szabadkai erdőben a migránsok kipucolása után

Éjszaki lövöldözések, erdőkben tanyázó idegenek és egy jó pár virágzóan működő bűnszervezet. Mi lehet ez? Egy jó amerikai film? Nem! Ezek a migránsok és a mindennapok a déli határ mellett...

  • Célpont: Elképesztő állapotok a szabadkai erdőben a migránsok kipucolása után

Az elmúlt hónapokban ismét sokat lehetett hallani arról, hogy a hideg idő ellenére még mindig sokan próbálkoznak illegálisan bejutni Magyarország területére.

Tavaly több mint 100 ezren lépték át a magyart határt illegálisan, valamint csaknem 90 ezren próbálkoztak ezzel. Ez azt jelenti, hogy tavaly a magyar rendőrök minden nap több mint 500 ember illegális belépését akadályozták meg, vagy kezelték.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig főként egyedülálló középkorú férfiak érkeznek Szíriából és Afganisztánból nem kevés mennyiségű készpénzzel.

A legtöbben Szerbia felől érkeznek, és Szabadka környékén tanyáznak.

Egy szegedi hírportál szerint, még decemberben is voltak nagyobb összecsapások a migránsbandák között, ekkor rendszerint lövöldöztek és verekedtek egymással.

Stábunk megkérdezte a Szabadkán élőket, hogy ők mit tapasztalnak a migránsok jelenlétéből.

A makkhetesi erdő pár kilométerre van csupán Szabadkától és pár száz méterre a Magyarországot Szerbiától elválasztó kerítéstől. Ez az az erdő, ahol korábban százával éltek a migránsok. A helyre nem egyszerű rábukkanni, ugyanis földes utak, és elhagyatott vagy ritkán lakott tanyák mellett kell, elhaladni.

Stábunk azonban úgy döntött megkeresi ezt a helyet, az erdő melletti földes úton pedig találkoztunk egy férfival aki az erdő melletti egyik tanyán él. 

Teljes adás: 

További témáink: 

  • Omladozó vakolat, beázott lakások és cserben hagyott lakók. Ezekkel a szavakkal lehetne leírni a Ferencvárosi Drégely utcai szociális bérlakások helyzetét. A rászorulókat Baranyi Krisztináék teljesen magukra hagyták.
  • Szélsőbaloldali indíttatásból vertek agyba-főbe nyolc embert a múlt hétvégén Budapesten. A rendőrség kijelentette: politikai támadássorozat történt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!