2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Célpont

Célpont: atomkaland Szibériában

A világ első külföldi televíziós stábjaként a HírTV csapata forgathatott az orosz Roszatom szupertitkos úszó atomerőművén – az Akademik Lomonoszovon, amelynek a technológiája megoldhatja az egész világ energetikai problémáit. Az egyedülálló és exkluzív kaland Csukcsföldön!

  • Célpont: atomkaland Szibériában

Kázmér Viktor riporter és Molnár Tibor operatőr nyolc nap alatt tíz időzónát, több, mint harmincezer kilométert utazott Oroszország legészakibb városába Pevekbe. Itt üzemel ugyanis a világ első és egyetlen kereskedelmi üzemben termelő kis moduláris atomerőműve. Külföldi újságíró, pláne televíziós stáb eddig nem léphetett az Akademik Lomonoszov fedélzetére.

Kázmér Viktor riporter szerint ilyen alkalom csak egyszer adódik egy életben.

“Rengeteget utaztunk, olykor már azt sem tudtuk, melyik időzónában vagyunk, de minden pillanat megérte. Ilyen élményekre ugyanis civilként nem igazán tehet szert az ember. A világon első külföldi stábként épp a HírTV csapata forgathatott ezen az úszó atomerőművön, aminek a technológiája nagy eséllyel megoldhatja az egész világ energetikai problémáit. Ráadásul egy olyan különleges és távoli vidéken járhattunk, ahova magyar ember talán még az életben nem jutott el.”

A dokumentumfilm helyszíne Csukcsföld, vagyis Csukotka - ahogy a helyiek hívják. Ez a jég birodalma, amely bálnazsírral, bűbájos helyi asszonyokkal és fagyos, de döbbenetesen szép tájakkal várná az utazókat, már ha nem lenne olyan messze és persze nem lenne olyan veszélyes.

Molnár Tibor operatőrt megdöbbentette a sarkkörön túli- valamint az európai élet között húzódó éles kontraszt.

“A peveki út számomra maga volt a megdöbbenés, hiszen messze a hazámtól, a semmi közepén egy olyan létesítményt nézhettünk meg, ami sokaknak az életet vagy akár a megélhetést jelenti. Egy biztos: a sarkkörön túli lét embert és gépet próbáló hely, ahol az atomerőmű a túlélést jelenti. Örülök, hogy részese lehettem ennek a felejthetetlen kalandnak.”

– mondta el.

Az úszó atomerőmű - amelyből a Roszatom még négyet épít a jövőben, az újabb bányák nyitásával munkalehetőséget teremt az itt élők, illetve háromhónapos váltásokban Oroszország más vidékeiről érkező munkások számára.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Célpont: Mi a közös Perjés Gáborban és Tordai Csabában? + videó

Célpont: Mi a közös Perjés Gáborban és Tordai Csabában? + videó

Mind a ketten Karácsony Gergely közeli munkatársai és mind a kettőnél tartottak házkutatást. 2023. november 26.
Célpont: Látszólagos cicaharc a baloldali tömbben + videó

Célpont: Látszólagos cicaharc a baloldali tömbben + videó

A háttérben természetesen már osztogatják az önkormányzati helyeket. 2023. november 26.
Célpont: A Momentum az új SZDSZ + videó

Célpont: A Momentum az új SZDSZ + videó

Kísértetiesen hasonló jelenség történik most a Momentummal, mint ami az SZDSZ-el történt a '90-es évek közepén. 2023. november 26.

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!