2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Célpont

Célpont - Akkor most ki az úr a háznál? + videó

Ki az úr a háznál, vagyis ki irányítja a budapesti városházát? Karácsony Gergely megválasztása után sorra ültette pozícióba a Gyurcsány Ferenchez köthető személyeket. A DK már a közgyűlésben is kényelmes többséggel mozgathatja a főpolgármestert.

  • Célpont - Akkor most ki az úr a háznál? + videó

Már a 2019-es önkormányzati választást követően nem sokkal az látszódott, hogy Gyurcsány Ferenc nem csak az országos baloldalt, de a budapesti politikát is az irányítása alatt akarja tartani. A DK elnöke minden bizonnyal véletlenül volt jelen demonstratív jelleggel a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén.

A káderek között feltűnik a Bajnai-Gyurcsány korszak egyik kulcsembere, Kiss Ambrus. A politikust általános főpolgármester-helyettesi székkel ruházta fel Karácsony Gergely. Kiss Ambrus államtitkárként szolgált Bajnai Gordon kormányában.

De ott van tűzközelben Tordai Csaba is. Ő szintén államtitkár volt Bajnai kabinetjében, de a 2000-es években az Igazságügyi Minisztériumban is dolgozott az alkotmányjogi főosztály vezetőjeként. Most éppen Karácsony Gergely jogi főtanácsadója. Állítólag a jóváhagyása nélkül nem készülhet fontos szerződés a városházán.

Karácsony Gerelyék a volt baloldali pénzügyminisztert, Draskovics Tibort is beejtőernyőzték Budapest vezetésébe, legalábbis az egyik legnagyobb cég vezetésébe. Nem máshol, mint a BKK, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatóságának elnöki székében ül. A cég vezérigazgatója pedig az a Walter Katalin, aki levágandó pulykához hasonlította a budapestieket.

Ami biztos: Karácsony Gergely csupa, a Gyurcsány-Bajnai-korszakhoz köthető, sokszor levitézlet, vagy kétes ügyekkel bíró személlyel vette körbe magát a városházán. Ott van Draskovics, Gál J. Zoltán, Kiss Ambrus, vagy Tordai Csaba. És persze mindig van DK-s főpolgármester-helyettes. Meg az is ott van, hogy amikor Gyurcsány Ferenc felszólítja valamire Karácsony Gergelyt, akkor a főpolgármester cselekszik. Szóval, akkor most ki az úr a háznál?

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Célpont – Vágtatott a Tisza a Rónain át... + videó

Célpont – Vágtatott a Tisza a Rónain át... + videó

5 nappal ezelőtt lezárult a kampány, véget értek a választások. És hogy mi történt azóta? Elemzők szerint Magyar Péter a teljes ellenzéket leváltotta. Az új messiás azonban nem pihen: a választások után pezsgőt bontott bulizott egyet, aztán kirohant az ATV stúdiójából, az ott dolgozókat pedig felekezeti hovatartozás alapján listázni kezdte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!