2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Célpont

Célpont: Óriási a felháborodás a ferencvárosi kizárólagos lakossági parkolás ügyében

Nem csitulnak az indulatok a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárosban. Az ellenzéki polgármester ugyanis most egy meglehetősen diszkriminatív intézkedéssel borzolja a kedélyeket a IX. kerületben lakók körében.

  • Célpont: Óriási a felháborodás a ferencvárosi kizárólagos lakossági parkolás ügyében

Azok akik nem rendelkeznek éves kerületi lakossági várokozási engedéllyel, azok a jelölt időtartam alatt a kijelölt helyen nem állhatnak meg.

Ismét egy olyan intézkedés, amit úgy gondolt át az ellenzéki vezetés, hogy a való életet nem vette figyelembe. De nem csak a lakóknak gyűlik meg a baja az új intézkedéssel, az albérlők, a vendéglátóhelyek és a szolgáltatók életét is megnehezíti a döntés.

Az intézkedés pedig amellett, hogy megosztja a kerületben lakókat, egy rendkívül érdekes helyzetet is teremt. Ugyanis például az Üllői út egyik oldala Ferencvároshoz tartozik a másik azonban már Józsefvároshoz, így nemhogy kerületen belül eltérők a parkolási szabályok egy adott útszakaszon sem feltétlenül egységesek.

A szabályok nemcsak a hétköznapokra vonatkoznak, hétvégén is 10 ezer forint bírságot kénytelenek fizetni azok akik bizony Baranyi szerint rossz helyen állnak.

A fővárosnak és az ellenzéki kerületeknek több forgalomkorlátozási próbálkozása is volt a közelmúltban, ezek mind arra fogták, hogy szeretnék a levegőt és a várost élhetőbbé tenni.

A zöldrendszámosok, a vendégek és a vállalkozók mellett, még egy csoporttal igencsak kiszúrt a kerület. Ők pedig az albérlők. A legtöbb albérletben élő ugyanis nem állandó lakcímmel, hanem tartózkodási engedéllyel rendelkezik az adott címen, így pedig éves parkolási engedélyt nem igényelhet.

További témáink:

  • Karácsony Gergely több mint három éve vezeti Budapestet. Az elmúlt napokban kibújt a szög a zsákból. 2024-ben újrázni akar! Mit szólnak ehhez a riválisai a balliberális oldalon?
  • Karácsony Gergely megtalálta a balliberális oldal új csodafegyverét? 
  • Heti belpolitikai összefoglaló 

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!