2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Kék hírek

Verekedésbe torkollt a vasúti várakozás

A Kecskeméti Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a vasútállomás egyik biztonsági őre a peronon ittasan üldögélő és vonatra váró testvérpárral szóváltásba keveredett, egyikük fejéről levette a napszemüvegét, majd minden ok nélkül hirtelen a karjait is hátra csavarta, ami végül hármójuk között kölcsönös verekedésbe torkollt

A vádirat szerint a kecskeméti vasútállomáson fegyveres biztonsági őrként szolgálatot teljesítő vádlott a járőr társával 2021. július 18-án a déli órákban a peronon két külön padon ülő és ittasan vonatra váró testvérpárt – az ügy másik két vádlottját - az italozás abbahagyására és távozásra szólította fel. A testvérpár a vasútállomáson nem fogyasztott alkoholt, ezért nem voltak hajlandók távozni sem és a felszólítást sérelmezve mindkét őrt szidalmazni kezdték.

Ekkor a biztonsági őr vádlott odalépett egyikükhöz, levette a fejéről a napszemüvegét és azt a padra tette. A dulakodást ő kezdeményezte azzal, hogy amikor a férfi a szemüvegéért nyúlt, hogy felvegye, az őr egy hirtelen mozdulattal hátra tekerte a jobb karját. Ezt látva a megtámadott férfi fivére ellökte az őrt testvére mellől, mire ő a gumibotját elővéve feléjük ütött. Ezután mindhárman dulakodni kezdtek: a fivérek ököllel akarták megütni az őrt, aki az ütéseket gumibotjával védte, de a rúgásokból kapott az őr járőrtársa is, aki nem volt részese a dulakodásnak. A biztonsági őröknek nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülései keletkeztek, amely miatt azonban nem kérték a fivérek megbüntetését.

Az ügyészség mindhárom férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, ezért velük szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: MÁV-Start

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!