2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Kék hírek

Verekedésbe torkollt a vasúti várakozás

A Kecskeméti Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a vasútállomás egyik biztonsági őre a peronon ittasan üldögélő és vonatra váró testvérpárral szóváltásba keveredett, egyikük fejéről levette a napszemüvegét, majd minden ok nélkül hirtelen a karjait is hátra csavarta, ami végül hármójuk között kölcsönös verekedésbe torkollt

  • Verekedésbe torkollt a vasúti várakozás

A vádirat szerint a kecskeméti vasútállomáson fegyveres biztonsági őrként szolgálatot teljesítő vádlott a járőr társával 2021. július 18-án a déli órákban a peronon két külön padon ülő és ittasan vonatra váró testvérpárt – az ügy másik két vádlottját - az italozás abbahagyására és távozásra szólította fel. A testvérpár a vasútállomáson nem fogyasztott alkoholt, ezért nem voltak hajlandók távozni sem és a felszólítást sérelmezve mindkét őrt szidalmazni kezdték.

Ekkor a biztonsági őr vádlott odalépett egyikükhöz, levette a fejéről a napszemüvegét és azt a padra tette. A dulakodást ő kezdeményezte azzal, hogy amikor a férfi a szemüvegéért nyúlt, hogy felvegye, az őr egy hirtelen mozdulattal hátra tekerte a jobb karját. Ezt látva a megtámadott férfi fivére ellökte az őrt testvére mellől, mire ő a gumibotját elővéve feléjük ütött. Ezután mindhárman dulakodni kezdtek: a fivérek ököllel akarták megütni az őrt, aki az ütéseket gumibotjával védte, de a rúgásokból kapott az őr járőrtársa is, aki nem volt részese a dulakodásnak. A biztonsági őröknek nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérülései keletkeztek, amely miatt azonban nem kérték a fivérek megbüntetését.

Az ügyészség mindhárom férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, ezért velük szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: MÁV-Start

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.
Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!