2022. 05. 17. Kedd Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Kék hírek

"Véreb módjára jártuk az utcákat" +VIDEÓK

A budapesti rendőrök őrizetbe vették a XVI. kerületi halálos késelés gyanúsítottját.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hajtóvadászatot folytatott a 2022. január 16-án éjjel a főváros XVI. kerületében történt emberölés tettesének felkutatása érdekében. Az Életvédelmi Osztályon létrehoztak egy húszfős nyomozócsoportot, melynek tagjai kizárólag ezzel az üggyel foglalkoztak, de mellettük a BRFK számos más egysége is bekapcsolódott az adatgyűjtésbe.

A nyomozás részleteiről dr. Pál Adrián r. ezredes Budapest rendőrfőkapitánynak bűnügyi helyettese sajtótájékoztatón számolt be január 19-én. A rendelkezésre álló adatok szerint a későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a környéken gyanúsan ólálkodó férfit, utána ment, hogy megállítsa, mire az ismeretlen szíven szúrta. A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni. Az ezredes elmondta, hogy a rendőrök véreb módjára, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában XVI. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit.

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig azóta kiürítették.

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.

Police.hu

kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!