2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 16:55

Kék hírek

Vegyi háborúra készült a rendőrgyilkos esztergomi robbantó

Döbbenetes információk láttak napvilágot a múlt heti esztergomi robbantásról. A robbantó, Juhász László egy 38 méter hosszú alagutat épített magának a házból kiindulva, amely a robbanás ellenére épségben maradt.

  • Vegyi háborúra készült a rendőrgyilkos esztergomi robbantó

Az ingatlanban  Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen, amely szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas. Juhász a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta, nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította, majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett - írja a Magyar Nemzet.

A zavart elméjű ember gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanáskor is viselte.

 Juhász László szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult.

Mindezt a Központi Nyomozó Főügyészség hozta nyilvánosságra. A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárás jelenleg is tart.

Az elkövetést követően rövid idő elteltével megkezdett szemlét – a nyomozó ügyészség felkérésére – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nagy erőkkel, szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadó bevonásával folyamatosan végezte, több napig tartó megfeszített munkával. 

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében továbbra is haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket, a robbantás helyszínén is nyomoznak.

Ismert, a rendkívül agresszív, elfogatóparanccsal keresett Juhász László szeptember 20-án Esztergom külterületén, a Búbánat-völgyben lévő házát magával együtt felrobbantotta. A detonációban a Terrorelhárítási Központ egyik kommandósa azonnal meghalt, nyolc bajtársa és három tűzoltó megsérült. Az öngyilkos rendőrgyilkos szintén meghalt.

Borítókép: Semmi nem maradt Juhász házából (Fotó: Origo)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!