2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Kék hírek

Valóságos csoda, túlélte a csecsemő, hogy teste 95 százaléka megégett

Sajnos édesanyja, hatéves nővére és nagypapája belehalt abba a tűzbe, ami vele is majdnem végzett.

  • Valóságos csoda, túlélte a csecsemő, hogy teste 95 százaléka megégett

2019 júliusában begőzölt albérlőjük gyújtotta rá a lakást egy gyanútlan családra. A lángok pillanatok alatt elterjedtek a második emeleti ingatlanban, végezve szinte az egész ott élő családdal és a gyújtogatóval is. Egyedül egy csecsemő élte túl, amire az orvosok is valóságos csodaként tekintenek, ugyanis teste 95 százalékát égési sérülések borították, amikor kórházba került.

Ki akarták tenni a lakót, ezért gyújtotta fel a lakást

David Abreu Nuñez abban a reményben érkezett New Yorkba, hogy munkát találjon. A Moreno családnál kapott szállást, akiket azonban egy idő után nyugtalanítani kezdte a férfi viselkedése, ezért megkérték, hogy költözzön el tőlük. A férfi ezen annyira felhúzta magát, hogy egy kanna gázolajjal megjelent, és felgyújtotta a lakást, benne szállásadóival. Az édesanya, Elizabeth először 10 hónapos fiát, Liamet próbálta menteni: a gyermeket és az asszonyt is súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba. Liam hatéves nővére, Ema nem élte túl. Olyan súlyos égési sérülései lettek, hogy a családnak azt javasolták, inkább ne nézzék meg a holttestet. A nagypapa, Claudino ugyancsak életét vesztette.

Elizabeth sosem épült fel sérüléseiből: teste 90 százaléka megégett, és noha az orvosok hosszú időn keresztül küzdöttek az életéért, az asszony végül 2020 augusztusában elhunyt. Liam teste még nála is jobban, 95 százalékban égett össze, a dokik szerint semmi esélye sem volt arra, hogy felépüljön.

Egy százaléka volt túlélni

Liam esélye az orvosok szerint nagyjából egy százalék volt a túlélésre, a csöppség azonban igazi küzdőnek bizonyult. Noha pár ujját és lábujját, valamint a teljes jobb lábfejét amputálni kellett, végül a gyermek bő egy év kezelés után, 2020 novemberében elhagyhatta a kórházat.

 

Sajnos azóta újabb 35 műtétre volt szüksége, emellett a mai napig heti több alkalommal járnak hozzá terapeuták és szakemberek, hogy felügyeljék és támogassák a fejlődését és a gyógyulását. Nagynénje, Denise aggódik, hogy Liamet később ki fogják közösíteni a kortársai, azonban rendkívül hálás, hogy testvére családjából legalább ő életben maradt.

A 45 éves asszony máig emlékszik a pillanatra, amikor először értesült a tragédiáról – írja a Mirror.

– Épp a munkahelyemen voltam, amikor a telefonom jelzett, hogy tűz ütött ki a környéken. Ránéztem az alkalmazásra, és akkor láttam, hogy ez a családom otthona. Nem hittem el. 

Azonnal a házhoz sietett. Akkor már ott voltak a tűzoltók. Később, a kórházban újabb sokk érte, amikor a kis Liamet látta szenvedni. Máig nem felejti azt a látványt, bár örül, hogy csodával határos módon a gyermek túlélte a szörnyűségeket.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.
Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!