2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kék hírek

Ügyészség: Gyermekét ment látogatni, majd megverte a nagyapát

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki gyermeke nagyapjának súlyos sérüléseket okozott.

  • Ügyészség: Gyermekét ment látogatni, majd megverte a nagyapát

dél-dunántúli településen élő férfi 2013-tól párkapcsolatban állt a sértett lányával, de nem éltek együtt. A kapcsolatból 2019-ben egy gyermek is született. A vádlott 2021. augusztusában gyermeke láthatása céljából megjelent a sértett házánál, ahol párja és gyermeke is lakott, és mintegy 2 órán át játszott a gyermekkel a ház udvarán. Távozásakor váratlanul szidalmazni kezdte az udvaron tartózkodó nagyapát és családját, majd az idős sértettet ököllel többször megütötte, a földre lökte és fejbe rúgta. A bántalmazás következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, az életveszélyes állapot elmaradása a véletlennek köszönhető.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat 2022. novemberében – a vádnak megfelelően – életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és három év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytat eljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nő ellen, aki a gyanú szerint bántalmazta csecsemőjét - közölte az MTI-vel kedden a főkapitányság sajtóreferense.
Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Egy barcsi szakközépiskola tanulója volt az a fiú, aki a közelmúltban vesztette életét. A sonline.hu beszámolója szerint a városban az a szóbeszéd és az internetes kommentek is arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű tanuló orosz rulett közben, fejbe lőtte magát otthon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!