2022. 08. 12. Péntek Klára napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Musis et Virtutibus - Múzsák és erények 02:00

Kék hírek

Több száz milliós bevételt igyekezett eltitkolni az adóhatóság elől a cégtulajdonos

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó szekszárdi férfival szemben, aki cégei bevételét úgy próbálta meg eltitkolni, hogy a bevételt kiskorú gyermeke bankszámlájára utaltatta. A vádlott strómanként közreműködő társának közokirat-hamisítás bűntette miatt kell felelnie.

  • Több száz milliós bevételt igyekezett eltitkolni az adóhatóság  elől a cégtulajdonos

A vádlott két internetes kereskedelemmel foglalkozó céget vezetett, melyek szlovák, cseh és osztrák üzleti partnerektől beszerzett elektronikai eszközöket, elsősorban okostelefonokat és azok tartozékait árusították. A cégek jelentős áruforgalmat bonyolítottak le, azonban a vádlottnak az általános forgalmi adót nem állt szándékában megfizetni, ezért 2017. évtől kezdődően a cég értékesítésből származó bevételeit nem a gazdasági társaságok, hanem a kiskorú gyermeke nevén lévő bankszámlára utaltatta át, melyre 2017 és 2019 évek között összesen több mint 250 millió forint érkezett.

A vádlott azonban ezeket az értékesítés után realizált bevételeket nem vallotta be, illetőleg nem fizette meg a Nemzeti Adó-és Vámhivatal felé, amivel az állami költségvetésnek több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott. A vádlott az elkövetésbe strómanként bevonta társát is, aki névleg az egyik cég ügyvezetője volt, holott azt valójában a vádlott irányította.

A vádlott a büntetőeljárás során a bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrányt megtérítette, és közel 35 millió forintot utalt át a NAV bűnügyi letéti számlájára.

Az ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás, pénzbüntetés és foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt, míg társával szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

A nyilvántartások szerint vagyonnal egyáltalán nem rendelkező vádlott lakóhelyén készült fotót a nyomozó hatóság készítette a kutatás során.

Somogy Megyei Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!