2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Kék hírek

24 órás razzia a vonatokon

Az akcióban országszerte a szokásoshoz képest másfélszer több rendőr ellenőrzi a vonatokat, állomásokat és pályaudvarokat. A legtöbbször a zsebtolvajokkal, illetve az agresszív bliccelőkkel szemben intézkednek.

  • 24 órás razzia a vonatokon

Az egész napos razzia célja a személyvonatokon elkövetett jogsértések megelőzése, de előfordul, hogy a csomagokat is átvizsgálják. „Minden pályaudvaron fokozott rendőri jelenlét van, illetve valamennyi vasúti járatot, amihez lehetőségünk van, rendőri ellenőrzés alá fogunk vonni. Jellemzően a külföldi vonatokkal kapcsolatos bűncselekmények azok, amik munkát adnak nekünk. Itt a külföldről érkező turisták, akik nagy mennyiségű készpénzt, illetve különböző műszaki cikkeket tartanak maguknál, azokkal kapcsolatos a legtöbb ilyen jellegű bűncselekmény” – ismertette Bihari Sándor alezredes.

 

Ezen kívül a rongálók, főleg a graffitizők távoltartása ad munkát a rendőröknek, de az erőszakos bűncselekmények sem ritkák a vasúton. 2017-ben és 2018 első felében drasztikusan megnőtt a kalauzok elleni támadások száma, főként a bliccelők támadják meg az ellenőröket, ráadásul egyre agresszívebb támadókról számolnak be az érintettek.

„A vasúttársaság azonnali lépéseket tett, és ezeknek a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően szerencsére az elmúlt három hónapban, kis mértékben ugyan, de csökkent az ilyen eseteknek a száma. Itt gondolok olyanokra, hogy például testkamerákat alkalmaznak a jegyvizsgáló kollégák. Hogy a rendőrségi, illetve a vasútőri kíséretet a vonatokon megerősítettük” – nyilatkozta Lőcsei Virág MÁV-szóvivő.

A fokozott ellenőrzés során el is fogtak egy embert a rendőrök a Déli pályaudvarnál. Mivel a kalauz közfeladatot ellátó személy, így velük szemben bármilyen agresszív fellépés bűncselekménynek számít.

 

Bejelentkezés 12 órakor:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!