2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Postást rabolt ki és autókat fosztogatott egy férfi a Balaton térségében

Nyitva hagyott autókból lopott a Balaton térségében, Keszthelyen pedig egy postásautó kifosztása közben rátámadt a postai alkalmazottra is az a férfi, aki ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség emelt vádat.

  • Postást rabolt ki és autókat fosztogatott egy férfi a Balaton térségében

Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-nek az előzményekről azt közölte: a 37 éves, többszörösen büntetett előéletű kaposvári férfi alkalmi és részben ismeretlenül maradt társai autójának utasaként az út mellett parkoló és le nem zárt, őrizetlenül hagyott járműveket fosztogatta.

Tavaly áprilisban Vonyarcvashegyen egy lezáratlanul hagyott gépkocsiból 141 ezer forintot és 550 eurót, valamint két bankkártyát emelt ki. Néhány héttel később Gyenesdiáson bement a vízmű telephelyére, ahol egy lezáratlan autóban hagyott pénztárcából 200 ezer forintot lopott el. Pár nappal később szintén Gyenesdiáson, egy út mentén parkoló kocsiból egy hátizsákot emelt el, amelyben iratok, bankkártyák és 287 ezer forint készpénz volt.

A férfi május közepén egy keszthelyi áruház közelében látta meg, hogy a Magyar Posta egyik járművéből éppen rakodnak. Ki akarta venni a gépkocsivezető táskáját, amiben a kiszállított küldeményekért begyűjtött közel 240 ezer forint volt. A postai alkalmazott azonban tetten érte a férfit, aki dulakodni kezdett a járművezetővel, majd megpróbált elmenekülni, de a segélykiáltásra felfigyelve két férfi lefogta őt. A rendőrök megérkezésekor a rabló futásnak eredt, közben pedig a pénzt is szétszórta, de a járőrök utolérték.

A postai alkalmazott a támadáskor nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A többszörös visszaeső vádlottal szemben a Keszthelyi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette és közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!