2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kék hírek

Pártfogói felügyelet alá helyeztek egy tanárával dulakodó diákot

A pedagógus el akarta venni a fiú mobiltelefonját, mert feltételezték, hogy a diák korábban engedély nélkül képeket készített az iskola mosdójában fogat mosó alsó tagozatos gyerekekről.

  • Pártfogói felügyelet alá helyeztek egy tanárával dulakodó diákot

Pártfogói felügyelet alá helyeztek egy 15 éves általános iskolás diákot, aki ellen korábban közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat, mert dulakodott egy tanárával - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Jánky Judit közlése szerint egy nagykanizsai általános iskola 15 éves diákja márciusban az intézmény folyosóján vitába keveredett az egyik tanárnőjével. A pedagógus el akarta venni a fiú mobiltelefonját, mert feltételezték, hogy a diák korábban engedély nélkül képeket készített az iskola mosdójában fogat mosó alsó tagozatos gyerekekről.

Az iskola házirendje szerint a mobiltelefon az órák közötti szünetben csak tanári vagy intézményvezetői engedéllyel használható, az iskola területén fényképet, hang- vagy videofelvételt készíteni csak az igazgató engedélyével szabad.

A diák átadta a telefonját a tanárnak, aki felszólította, hogy menjen le vele az igazgatói irodába, mire a fiú arra kérte, hogy a tanárnő kapcsolja ki a telefonját. Attól tartott, hogy a pedagógus meg fogja nézni a mobilján tárolt képeket, ezért vissza akarta venni a készüléket úgy, hogy megragadta a tanárnő kezét.

A tanárnő nem hagyta kivenni a kezéből a telefont, így dulakodás alakult ki, amelyet a tanuló csak többszöri felszólításra volt hajlandó abbahagyni.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség fiatalkorúak ügyésze közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a fiatalkorú ellen.

A fiú beismerte a bűnösségét és azt mondta, megbánta a történteket, ezért a vele szembeni eljárást az ügyészség másfél évre feltételesen felfüggesztette, továbbá erre az időszakra pártfogó felügyeletét rendelte el.

Fotó: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Végzetes ütközés történt Nagypeterdnél

Végzetes ütközés történt Nagypeterdnél

Ketten meghaltak, ketten pedig megsérültek, amikor egy személygépkocsi egy köveket szállító kamionnal ütközött kedden a 6-os főúton, Nagypeterd térségében - tájékoztatta a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!