2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Kék hírek

Öt emberrel végzett a kamu orvos

Gyilkossággal, csalással és közokirat-hamisítással vádolják a magát aneszteziológusnak kiadó nőt.

  • Öt emberrel végzett a kamu orvos

A német Meike S. 2021. óta áll a Kasseli Regionális Bíróság előtt több gyilkosság elkövetése miatt.

A németországi Fritzlar kórházban végzett műtétek során Meike volt a felelős a betegek altatásáért. A Bild információi szerint az 51 éves nő soha nem szerzett orvosi diplomát, és hamis adatok megadásával, csalással szerzett aneszteziológusi állást.

Meike eredetileg politikai pályára készült, de amikor 2012-ben Bad Emstal polgármesterjelöltjeként megbukott a választásokon, úgy döntött, egy magasztosabb célt szolgálva orvosnak áll – persze mindennemű végzettség és szaktudás nélkül. Noha a nő biokémikusként doktorált, a segédorvosi állásához szakmai gyakorlatra és megfelelő szakirányú végzettségre lett volna szüksége. Ennek megszerzése azonban nem jelentett sok fejtörést a nőnek, ugyanis okiratok hamisításával hamarosan fel is vették egy klinikára.  

Meike 2015 és 2018 között Fritzlarban dolgozott altatóorvosként, ahol a műtétek során 450 beteggel került kapcsolatba – közülük öten nem sokkal később életüket vesztették. A legfiatalabb áldozat 2017-ben egy 58 éves családapa volt. A vesebetegségben szenvedő középkorú férfi rutinműtétre érkezett a klinikára, ám két nappal később, az altatásban végzett műtét után elhunyt. Egy másik, 80 éves férfi és három nő nem sokkal Meike S. által asszisztált altatásos műtétet követően vesztette életét – az ügyészség szerint végül az ötből csak három halálesetet sikerült Meikére bizonyítani.

Az áldoktornő a vallomásában azzal próbált érvelni, hogy mindig kifogástalanul végezte munkáját, sosem volt rá panasz. A tárgyalás során sem látszott rajta megbánás.

 Az ügyészek életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérik, de egyelőre nem tudni, mikor hirdetik ki az ítéletet.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!