2021. 11. 29. Hétfő Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Hírek 11:00

Kék hírek

Négy év múlva akár szabadulhat is a vérfertőző pedofil

Az elsőfokú ítéletet helybenhagyva jogerősen 12 év fegyházbüntetést kapott az a férfi, akit szexuális erőszakkal vádolt az ügyészség. A férfi az eljárás során végig tagadott, a rendelkezésre álló bizonyítékok – elsősorban a sértett vallomása – azonban igazolták a bűnösségét.

A vádlott 2011-től kezdve három éven keresztül több alkalommal követett el szexuális erőszakot saját kiskorú lányával. Volt, hogy orálisan elégíttette ki magát és volt, hogy közösülni akart vele. Ezen kívül rendszeresen verte, egy alkalommal vasvillával támadt neki. A Pécsi Törvényszéken, első fokon 12 év fegyházbüntetést kapott. Mivel ez a kiszabható 5 és 22 és fél év között a középmértéket sem éri el, az ügyészség súlyosítást indítványozott.

Egy kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményről van szó, ahol mindenképpen indokolt a középmértéket legalább elérő szabadságvesztés kiszabása. Ezért azt indítványozom, hogy az Ítélőtábla olyan módon változtassa meg az elsőfokú döntést, hogy súlyosítsa a büntetést – mondta el Fekete Tünde ügyész, a Pécsi Fellebbviteli Főügyészségről.

A vádlott az utolsó szó jogán is tagadta a szexuális erőszakot. Az Ítélőtábla helybenhagyta az első fokon kiszabott 12 év fegyházat.

A másodfokú bíróság úgy látta, hogy az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetésnek a tartama az alkalmas a büntetési céloknak az elérésére. Tekintettel elsősorban az alkalmazott erőszak, illetőleg az elkövetési magatartásnak a hasonló jellegű ügyekben előforduló mértéke – nyilatkozta a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírája, Krémer László.

A vádlott több mint 4 éve van előzetes letartóztatásba, így jó magaviselet esetén 4 év múlva 2022-ben akár szabadulhat is.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Édesanyja halálát hazudta a csaló

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. 2021. november 29.

Barátját lőtte meg - a rendőrök elfogták

A Győri Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást a 27 éves férfival szemben. 2021. november 29.

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte a bíróság az alvó szobatársát megölő vádlottat

A vádlott egy 8,5 cm pengehosszúságú késsel négy alkalommal megszúrta a sértettet 2021. november 29.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!