2024. 09. 10. Kedd Nikolett, Hunor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Kék hírek

Nagy összegű nyomravezetői díjat tűztek ki a legkeresettebb bűnözőkre

Mutatjuk azt a különösen veszélyes ötven személyt, aki felkerül a rendőrség körözési toplistájára.

  • Nagy összegű nyomravezetői díjat tűztek ki a legkeresettebb bűnözőkre

Nap mint nap hallani lehet a rendőrség által megoldott bűncselekményekről amelyekben a bűnözőknek nem kellett sokat várniuk, hogy kattanjon a kezükön a bilincs. Az egyenruhások minden erejükön azon vannak, hogy a lehető leggyorsabban elkapják a törvénysértőket, azonban vannak olyan bűnözők is szép számmal, akiknek sikerült meglógni a rend őrei elől. 

Közölük ötven főnek abban a „megtiszteltetésben” lehetett része, hogy a rendőrség honlapján felkerült a körözési toplistára. Itt megtudhatjuk az illetők nevét, láthatunk róluk egy fotót, valamint egy leírást, hogy milyen bűncselekmények miatt körözik. 

De felmerülhet a kérdés, mi alapján kerülhet fel valaki erre a listára? A Magyar Nemzet megkereste az ügyben a Országos Rendőr-Főkapitányságot (ORFK), akik azt írták, az ötven „kiválasztottat” a rendőr-főkapitányságok a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával és a Repülőtéri Rendőr Igazgatósággal állítják össze. Mint kiderült,

jellemzően élet-, testi épség-, és vagyon elleni bűncselekményekkel lehet a listára felkerülni, a legsúlyosabb bűncselekmény ami miatt körözés van kiadva, az pedig az emberölés.

Hozzátették: bűnözők felderítéséért, rejtőzködő vagy szökésben lévő elkövető elfogásához, eltűnt személy felkutatásához való segítségért előzetesen és nyilvánosan díjat tűzhetnek ki. 

Mint fogalmaztak, a díjkitűzés összegének mértékét az eljáró szerv a vonatkozó normáknak megfelelően állapítja meg, melynek igazodnia kell a bűncselekmény tárgyi súlyához és az információ fontosságához. Jelenleg négy olyan szökésben lévő bűnöző is van, aki ellen díjkitűzés van érvényben, és rajta van a toplistán. 

 Bartos Nándor (Forrás: police.hu)

 Bartos Nándor nem kezdte el az embercsempészés miatt kiszabott szabadságvesztésének letöltését, a Bács-Kiskun megyei főkapitányság bruttó 2 millió forintra nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyében.

 Fodor Szilárd (Forrás: police.hu)

 Fodor Szilárdot szintén azért körözik, mert nem kezdte meg szabadságvesztését, emellett kétrendbeli költségvetési csalás és egyrendbeli sikkasztás van a számláján, aki segít a nyomára bukkanni, az bruttó 300 ezer forintot kap a hatóságoktól.

 

 Takács Attila Zoltán ugyan csak élvezi még a szabad levegőt, ő sem kezdte meg letöltendő szabadságvesztését. Ügyében bruttó 300 ezer forintos nyomravezetői díjat tűztek ki lopás, kábítószerrel való visszaélés és garázdaság miatt.

 Géczi Péter (Forrás: police.hu)

 Géczi Péter szintén nem kezdete meg letöltendő szabadságvesztését. Emellett 3 rendbeli lopás és egyrendbeli kifosztás miatt körözik, a nyomravezetőnek bruttó 100 ezer forint jutalmat ajánlottak fel.

 Török Zsolt (Forrás: police.hu)

 Török Zsoltot pedig többrendbeli csalás és költségvetési csalás bűntett elkövetése miatt körözik. A nyomravezető jutalma bruttó 200 ezer forint.

A rendőrség közlése szerint a nyilvántartásukban szereplő legmagasabb összegű nyomravezető díj, két esetben 10-10 millió forint. Azonban ezek konkrét személyhez nem köthetők, ugyanis ismeretlen elkövető ellen nyomoznak. 

Mint írták, az egyik esetben a nyomravezetői díjat a 2007. február 13-án hajnalban a Budapest XIII. kerület Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központ épülete ellen sorozatlövő fegyverrel elkövetett rongálás ügyében, a másik esetben a díjat a 2014. január 13-án hajnalban elkövetett, Budapest XIII. kerület Lehel utcai bankfiók épületét megrongáló robbantásos merénylet miatt tűzte ki a rendőrség.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Hazaérkeztek paralimpikonjaink  + videó

Radar – Hazaérkeztek paralimpikonjaink + videó

Vasárnap este kialudt a láng Párizsban, ezzel véget ért a XVII. paralimpia, a mozgássérült, látássérült és enyhe értelmi sérült sportolók legnagyobb sporteseménye. Ott jártunk a magyar paralimpiai csapat ünnepélyes fogadásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Továbbra is őt keresik égen-földön

Továbbra is őt keresik égen-földön

Bódog Dániel pénteken tűnt el, a kutatásába szombaton – felkérést követően – kapcsolódtak be a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjai - írja a teol.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!