2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Szinbád 13:00

Kék hírek

Már nem túlélőket, hanem csak holttesteket keresnek + videó

Szerdán délután a rendőrség munkatársai megtalálták a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának holttestét. A testet Budapesttől 40 kilométerre emelték ki a Dunából. A tragédia többi áldozatát továbbra is keresi a rendőrség és a katasztrófavédelem. 4 hónapig, vagyis szeptember 22-ig nem hagyhatja el Budapestet a verőcei katasztrófában érintett szállodahajó cseh kapitánya. A bíróság döntése ellen a férfi fellebbezést jelentett be. A szállodahajó kapitánya tudott az ütközésről, viszont változatlan sebességgel továbbhaladt. Nem segített a baleset sérültjeinek, és a mentési protokollt sem hajtotta végre

  • Már nem túlélőket, hanem csak holttesteket keresnek + videó

Megtalálták a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának holttestét. A keresőcsoport munkásai szerdán délután, Vác és Sződliget között találtak rá a 19 éves fiú holttestére.

A BRFK azt írta Facebook oldalára, hogy folytatják a keresést, azonban már csak holttesteket keresnek, nem túlélőket.

A Budapest Környéki Törvényszék weboldaláról megtudhatjuk, hogy a kishajó vezetője és utasai is ittasak voltak, és a vízi közlekedés más szabályait is megszegték. A kapitány a kijelölt vízi út helyett nagy ebességgel szlalomozott a két part között a folyó teljes szélességében. A szállodahajó előtt hirtelen irányt váltott és nem tudta elkerülni az ütközést. A kishajó vezetőjének nem hivatásos hajóvezetői engedélye volt, csak sportcélú, ráadásul a motorcsónak túl volt terhelve, 7 helyett nyolcan ültek benne.

Nagy valószínűséggel a kisgéphajó vezetője lesz a felelős - mondta el a Napi aktuális műsorunkban az az ügyvéd, aki az öt évvel ezelőtti Hableány sétahajó tragédiájában képviselte az áldozatok családjait. Sógor Zsolt szerint a motorcsónakban ülők felelőssége szinte bizonyos, csakúgy, mint a szállodahajó kapitányáé is. A cseh hajóstiszt ugyanis nem állt meg az ütközés után, és nem hajtotta végre a mentési protokollt sem.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tűz volt egy ajaki műszakivizsga-állomáson

Tűz volt egy ajaki műszakivizsga-állomáson

Megfékezték a lángokat, és jelenleg már csak hűtési munkálatokat végeznek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ajakon, ahol vasárnap reggel kigyulladt egy műszakivizsga-állomás - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!