2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Kék hírek

Hogy-hogy elhagyhatta a börtönt a Deák téri kettős gyilkosság vádlottja?

Házi őrizetben támadt a családjára az egész országot megrázó Deák téri kettős gyilkosság egyik vádlottja. J. Marcellt három év után így újra letartóztatták, de kérdés, akit ilyen súlyos bűncselekménnyel vádolnak, miért szabadulhatott már az ítéletet megelőzően a rácsok mögül.

  • Hogy-hogy elhagyhatta a börtönt a Deák téri kettős gyilkosság vádlottja?

Súlyos testi sértéssel és garázdasággal gyanúsították meg a Deák téri kettős gyilkosság egyik vádlottját, akit emiatt újra letartóztattak – adta hírül ma a Blikk. A fiatalember ugyanis már jó ideje házi őrizetnek megfelelő bűnügyi felügyeletben volt, ám annak megsértése miatt így visszakerült a rácsok mögé.

Pár hónappal a gyilkosság után szabadult a börtönből

Az újabb bűnügybe keveredett J. Marcell szabadulásával kapcsolatban a Magyar Nemzet érdeklődött a Főváros Főügyészségnél, tőlük a lap azt a választ kapta, hogy

a bíróság „még a vádemelést megelőzően, 2020 decemberében szüntette meg a terhelt letartóztatását és rendelte el az ingatlanra korlátozott és nyomkövetővel ellenőrzött bűnügyi felügyeletét, azzal az indokkal, hogy a bűnismétlés veszélyét ez a kényszerintézkedés is képes kizárni”.

Nos, ez nem teljesen sikerült, hiszen azóta a vádlottat újabb erőszakos bűncselekménnyel gyanúsítják.

Felmerül a kérdés, hogy miért szabadulhatott még a gyilkossági ügy ítélete előtt J. Marcell a rácsok mögül.

Csak elkerülhetetlen esetben lehet valakit letartóztatni

Éppen ezért az esettel összefüggésben a Magyar Nemzet megkereste ifjabb Balsai István ügyvédet is, aki elmondta, a letartóztatás a legsúlyosabb szóba jöhető kényszerintézkedés és a büntetőeljárási törvény kifejezetten előírja az ügyészség és a bíróság számára, hogy mindig vizsgálják annak a lehetőségét, hogy milyen más, enyhébb kényszerintézkedéssel váltható az ki.

Az ügyvéd hozzátette: csak elkerülhetetlen esetben lehet a letartóztatást elrendelni vagy fenntartani, és mindig a terhelt egyéni körülményei alapján kell mérlegelni a kényszerintézkedés megfelelő formáját, amit rendszeresen felül is kell vizsgálni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!