2019. június 20.,
csütörtök, Rafael napja

Helyzet van Farkaslyukon

Hír TV

2018. szeptember 4., kedd 17:11, frissítve: kedd 17:32

Fogadóórát és ügyeletet is tartanak majd a rendőrök a körzeti megbízotti irodában Farkaslyukon.

Fogadóórát és ügyeletet is tartanak majd a rendőrök a körzeti megbízotti irodában Farkaslyukon. A kétezer lelkes Borsod megyei településen évek óta pályáztak egy olyan épületre, ahol helyben kezelhetik a lakók problémáit. Az Ózd melletti faluban két körzeti megbízott dolgozik. A fokozott jelenlétet a bűncselekmények száma indokolja.

„Az Ózdi Rendőrkapitánysághoz 43 település tartozik. Ezek között vannak békésebb, és bűncselekmény szempontjából fertőzöttebb települések. Én azt gondolom, hogy Farkaslyuk az átlagtól fertőzöttebb jogsértésekkel, éppen ezért van kettő darab körzeti megbízottja a településnek, ez nem minden településről mondható el. Ha pedig számvetést kell adnunk, akkor én azt gondolom, hogy itt a vagyon elleni bűncselekményekre kell nekünk leginkább figyelnünk, hiszen ezek fordulnak elő a legnagyobb arányban” – nyilatkozta Varga László az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője.

„A körzeti megbízottak a helyben töltött idővel és az ott végzett munkával a lakók biztonságérzetét fogják növelni” – mondta Gábor Dezső, a falu polgármestere.

„Mi azt szeretnénk, hogy a jelenlétükkel minél nagyobb területet tudjanak bejárni, akár gyalogosan, akár robogóval, akár autóval, és ezáltal ugye azokon a helyeken, ahol ők megjelennek, biztos vagyok benne, hogy az emberek másképp viselkednek. Most a közbiztonságot betartókra, és a nem betartókra is, tehát az ő jelenlétük nagyon fontos” – tette hozzá.

A faluban élőknek korábban az Ózdi Rendőrkapitányságra kellett menniük, ha rendőri segítségre volt szükségük. Az új irodában fogadóórákon és más egyeztetett időpontban helyben találkozhatnak a körzeti megbízottakkal.