2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kék hírek

Helyzet van Farkaslyukon

Fogadóórát és ügyeletet is tartanak majd a rendőrök a körzeti megbízotti irodában Farkaslyukon.

  • Helyzet van Farkaslyukon

Fogadóórát és ügyeletet is tartanak majd a rendőrök a körzeti megbízotti irodában Farkaslyukon. A kétezer lelkes Borsod megyei településen évek óta pályáztak egy olyan épületre, ahol helyben kezelhetik a lakók problémáit. Az Ózd melletti faluban két körzeti megbízott dolgozik. A fokozott jelenlétet a bűncselekmények száma indokolja.

„Az Ózdi Rendőrkapitánysághoz 43 település tartozik. Ezek között vannak békésebb, és bűncselekmény szempontjából fertőzöttebb települések. Én azt gondolom, hogy Farkaslyuk az átlagtól fertőzöttebb jogsértésekkel, éppen ezért van kettő darab körzeti megbízottja a településnek, ez nem minden településről mondható el. Ha pedig számvetést kell adnunk, akkor én azt gondolom, hogy itt a vagyon elleni bűncselekményekre kell nekünk leginkább figyelnünk, hiszen ezek fordulnak elő a legnagyobb arányban” – nyilatkozta Varga László az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője.

„A körzeti megbízottak a helyben töltött idővel és az ott végzett munkával a lakók biztonságérzetét fogják növelni” – mondta Gábor Dezső, a falu polgármestere.

„Mi azt szeretnénk, hogy a jelenlétükkel minél nagyobb területet tudjanak bejárni, akár gyalogosan, akár robogóval, akár autóval, és ezáltal ugye azokon a helyeken, ahol ők megjelennek, biztos vagyok benne, hogy az emberek másképp viselkednek. Most a közbiztonságot betartókra, és a nem betartókra is, tehát az ő jelenlétük nagyon fontos” – tette hozzá.

A faluban élőknek korábban az Ózdi Rendőrkapitányságra kellett menniük, ha rendőri segítségre volt szükségük. Az új irodában fogadóórákon és más egyeztetett időpontban helyben találkozhatnak a körzeti megbízottakkal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!