2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Három embert elfogtak az elásott MTK-focista ügyében, egyikük az ismert rapper, Curtis testvére

Őrizetbe vette a rendőrség a 2009-ben eltűnt MTK-focista, Katzenbach Imre két feltételezett gyilkosát (akik közül az egyik az ismert rapper, Curtis testvére), valamint az emberölés felbujtóját is – tudta meg a PestiSrácok.hu.

  • Három embert elfogtak az elásott MTK-focista ügyében, egyikük az ismert rapper, Curtis testvére

Utóbbi férfi, H. László – a tavaly meggyanúsított H. Attilához hasonlóan – az Eclipse Informatikai Zrt.-hez köthető gazdasági büntetőügy egyik elítéltje volt. A PestiSrácok úgy tudja, az Eclipse-vezetők strómanjának tartott Katzenbachnak azért kellett meghalnia, mert 500 millió forinttal meglopta főnökeit, illetve ki akart pakolni az általa tudott bűncselekményekről. A 2010 előtti időszakban kiváló titkosszolgálati és politikai kapcsolatokkal rendelkező céghez köthető egyébként az a P. László is, aki a Szilvásy-féle kémperben is vádlott volt és személyében is kapcsolódik a 2010 előtti titkosszolgálati vezetőkhöz, illetve a gyilkossággal gyanúsított személyekhez.

Három személyt (Sz. Lajost, L. Istvánt, H. Lászlót) vett őrizetbe a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a 2009-ben eltűnt, majd 2020 őszén kiásott volt MTK-focista, Katzenbach Imre meggyilkolása ügyében.

Arról tavaly decemberben számolt be a PestiSrácok, hogy Katczenbach meggyilkolása miatt a szocialista kormányok alatt milliárdokkal kitömött Eclipse Informatikai Zrt.-hez köthető gazdasági büntetőügy egyik elítéltjét, H. Attilát gyanúsították meg a hatóságok, hiszen Katzenbach maradványait a H. Attilához köthető vadászbirtokon ásták ki a rendőrök.

Katzenbach neve is az Eclipse-botrány miatt vált igazán ismertté, a férfi stróman volt, „eltűnése” előtt 500 millió forintot vett magához.

A vám- és pénzügyőrség még 2010 tavaszán, a nyomozásról tartott sajtótájékoztatón az Eclipse Informatikai Rendszerház Zrt. kapcsán hét és fél milliárd forint értékű fiktív számlázásról és kétmilliárd forintos adóhiányról számolt be. Az akkori gyanú szerint az elsősorban építőipari tevékenységet folytató cégek bankszámláira került pénzt (három év alatt több, mint tízmilliárd forintot) továbbutalták, majd az összegeket nagyrészt a láncolat végén lévő stróman, Katzenbach Imre vette fel. Az ügyletekben érintett mintegy húsz vállalkozás kapcsán 2007 és 2009 között az adatok szerint hárommilliárd forint adóhiány keletkezett és tízmilliárd forintos pénzmosás történt. Mindeközben a cégek, köztük az Eclipse Zrt. is, nem fizettek áfát sem (a botrányról bővebben itt olvashatnak).

Curtis testvére az egyik gyanúsított

Katzenbach először 2009. áprilisában szívódott fel, azután, hogy félmilliárdot felvett egy bankfiókból, társai tudta nélkül. Az egykori focista Görögországba ment, családjával ugyanakkor telefonon (a lebukástól félve telefonfülkékből hívta őket) rendszeresen tartotta a kapcsolatot. A PestiSrácok információi szerint H. Attiláék 2009 augusztusában ugyanakkor rábeszélték, hogy térjen vissza Magyarországra. Katzenbach Imre ekkor komppal Olaszországba utazott, ahonnan H. és az Eclipse-ügy egy másik érintettje autóval hozták haza (hogy nyomást gyakoroljanak a focistára, a két férfi a volt MTK-labdarúgó kislányát is magával vitte az útra). 

Az elvitt pénz egy jelentős része megkerült, de azt nem tudni, hogy mennyi maradt Katzenbachnál, aki pár héttel később újra eltűnt, de ezúttal már semmilyen életjelet nem adott magáról.

Nem véletlenül, hiszen már halott volt: A PestiSrácok információi az ügyben több tanú is megszólalt a rendőröknek: a portál úgy tudja, ők elmondták, hogy a volt focistát H. Attila csalta a vadásztelkére, ahol Sz. Lajos és L. István a férfit meggyilkolták, majd elásták.

A lap forrásai szerint H. Attila adta ki a közvetlen utasítást Sz.-nek és L.-nek az áldozat meggyilkolására, ám a valódi megbízó H. László volt, aki 2005 novemberétől volt az Eclipse felügyelő-bizottságának tagja, és ő irányította egy másik vezetővel közösen a céget, sőt, a pénzügyekért is ő felelt. A PestiSrácok úgy tudja,

Katzenbachnak azért kellett meghalnia, mert meglopta főnökeit, illetve tartani lehetett attól, hogy mindent kipakol a milliárdos bűncselekmény-sorozatról.

Tudható az is, hogy Sz. Lajos és L. István súlyos koponyasérüléseket okoztak az egykori labdarúgónak. Katzenbachnak esélye sem volt, hiszen támadói mindketten harcművészek, illetve Sz. Lajos emellett hivatásos katona volt. Sz.Lajos egyébként nem más, mint az ismert magyar rapper, Curtis testvére.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

PestiSrácok

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tragédia Mórahalomnál + videó

Tragédia Mórahalomnál + videó

Halálos baleset történt szombaton Mórahalom és Ásotthalom között, az 5514-es út 5-ös kilométerszelvényénél - közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!