2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kék hírek

Gázszerelő okozott tüzet egy társasházi lakásban, vádat emeltek ellene

A Kecskeméti Járási Ügyészség közveszélyokozás vétsége miatt vádat emelt azzal a gázszerelővel szemben, aki egy társasházi lakásban az új gázkészülék beszerelése során elektromos fűrésszel éppen a nyomás alatt álló gázcsövet vágta ketté, amikor egy szikra következtében a felgyülemlett gáz hatalmas robajjal belobbant és fáklyaszerűen égni kezdett.

  • Gázszerelő okozott tüzet egy társasházi lakásban, vádat emeltek ellene

A vádirat szerint a kerekegyházi férfi – az ügy vádlottja – 2019 szeptemberében egy kecskeméti társasházi lakásban műszaki tervek alapján a korábbi, kéménybe kötött gázkészülék leszerelését, valamint az új gázkészülék csatlakozási pontjainak kialakítását végezte. A lakásban lévő mérőóra utáni, ún. mért szakasz ekkor nem állt gáznyomás alatt, mivel előzőleg a gázszolgáltató a korábbi gázórát műszaki hiba miatt leszerelte, a gázcsonkokat golyóscsappal lezárta és leplombálta. Az átalakítási terv csak ezt a szakaszt érintette, így a vádlott a gázrendszer mérőóra előtti, továbbra is gáznyomás alatt álló szakaszához nem nyúlhatott volna.

Ennek ellenére a vádlott a gázóra helyének kialakítása során a gáznyomás alatt lévő gázcsövet egy elektromos orrfűrésszel elkezdte kettévágni. A művelet során a vezetékből a konyha légterébe áramolni kezdett a földgáz. Amikor a vádlott már szinte kettévágta a csövet, a fűrész által keltett szikra következtében a kiáramló és a mennyezet alatt felgyülemlett gáz robbanásszerű hang és lökéshullám kíséretében belobbant, majd fáklyaszerűen égni kezdett. Ekkor az ottlakó nő kiszaladt a lakásból és egy arra járó autóst leintve segítséget kért. Eközben a vádlott sikertelenül, de megpróbálta maga is eloltani a tüzet, miközben a karján és az arcán másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A tűzben a berendezési tárgyak megolvadtak, a hőtől elszíneződtek, a csillár leszakadt, a konyhaablak meggyulladt és az üvege kitört. Az ablakon kiáramló és magasba törő tűz a felsőbb lakásokra, továbbá a lépcsőházon keresztül a szomszédos lakásokba is átterjedt volna. A lángokat végül a kiérkező tűzoltók fékezték meg. A tűz következtében égéstermékek, füst, korom és toxikus égésgázok áramlottak a lépcsőház légterébe, amely veszélyeztette az ottlakókat.

Az ügyészség a férfit gondatlan közveszély okozásának vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!