2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Kék hírek

Fejszével támadt szomszédja kutyájára

Állatkínzás miatt emelt vádat egy idős férfi ellen a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség, mert a gyanú szerint egy fejszével megütötte szomszédja kutyáját.

  • Fejszével támadt szomszédja kutyájára

A vád szerint a férfi és szomszédjai között régóta rossz volt a viszony a macskák miatt, mivel a férfi rendszeresen sérelmezte, hogy a szomszéd macskái mindig átjárnak hozzá és megeszik az állatainak kitett élelmet. Június 27-én 21 óra körül az idős férfi udvarára átszökött a szomszédból egy fajtatiszta tacskó. Amint ezt észrevette,

Felkapott egy fejszét, amivel kétszer nagyon erősen ráütött az állat fejére.

A kutya gazdái keresni kezdték az állatot. A férfihez is becsengettek a vádlotthoz, aki erre a tacskót két hátsó lábánál fogva kilökte az utcára, a járdára.

Gazdái azonnal elvitték az állatorvoshoz vitték, de a szakszerű ellátás után három nap múlva el kellett altatni.

A férfi a kutyát indokolatlanul oly módon bántalmazta, hogy az önmagában is alkalmas volt maradandó egészségkárosodás kialakulására, a sérülések következtében a szakszerű ellátás ellenére az állat rövid időn belül elpusztult.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság indult nyomozás az ügyben. A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő férfi ellen állatkínzás miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A vádiratban indítványozták, hogy tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a férfit ítélje pénzbüntetésre, a bűncselekmény elkövetésének eszközét, a fejszét pedig kobozzák el.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!