2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Kék hírek

Fegyházbüntetést kért az ügyészség az Antifa-verőemberekre + videó

Ma folytatódik a szélsőbaloldali embervadászok büntetőpere. Az áldozatok közül ketten is súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérülést szenvedtek.

  • Fegyházbüntetést kért az ügyészség az Antifa-verőemberekre + videó

Az első és másodrendű vádlott meghallgatásával folytatódik csütörtökön az olasz szélsőbaloldaliak büntetőpere életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszéken.

Mint korábban többször is beszámolt a Magyar Nemzet róla, tavaly februárban szó szerint embervadászatot folytattak Budapest utcáin a nemzetközi szélsőbaloldal, az Antifa aktivistái. Az első incidens február 9-én történt a belvárosi Fővám téren, ahol három lengyel állampolgárra támadt rá egy hét-nyolc fős banda: lerohanták, majd viperákkal és más eszközökkel ütni kezdték őket. A sértettek közül ketten is súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, töréses sérülést szenvedtek.

A következő támadás másnap, február 10-én történt, akkor a XI. kerületben, Gazdagréten egy magyar férfira rontottak rá hátulról. A munkába igyekvő áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Ugyanazon a napon az esti órákban az V. kerületi Bank utcában egy magyar, az I. kerületben pedig egy német párt bántalmaztak. Nem sokkal később kiderült, hogy ez a brutális, leszámolásszerű akció része volt egy komolyabb támadássorozatnak, amit a nyugat-európai szélsőbaloldali mozgalom tagjai, az antifák követtek el több napon keresztül Budapest utcáin, az 1945-ös, a magyar- és német csapatok várból való kitörésére emlékezők és járókelők ellen.  

Céljuk az volt, hogy a kiválasztott áldozatokat az élet kioltására alkalmas különböző eszközökkel bántalmazzák. Azért, hogy a súlyos, életveszélyes sérülések és a váratlan támadások körülményei miatt érzett megaláztatás olyan mértékű lelki gyötrelmet okozzon a sértetteknek, amely elrettentő üzenetet közvetít a szélsőjobboldali mozgalmak képviselőinek. A három, Magyarországon elfogott szélsőbaloldali aktivistával szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő kiutasítást indítványozott az ügyészség.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint a világon az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van, etnikumok és vallások közötti konfrontáció zajlik – közölte az ázsiai ország külügyminisztériumi szóvivője, akinek szavait a KCNA észak-koreai hírügynökség idézte.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!