2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Egy napja töltötte be 18. életévét a feltételezett Deák téri késelő

2020. május 22., péntek 14:52

Megöltek két férfit egy verekedésben Budapest belvárosában. A rendőrséget hajnali háromnagyed 4 után értesítették, hogy a Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett és többeket megkéseltek. A rendőrség hat embert állított elő, és elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, aki mindössze 18 éves.

Gál Sándor rendőr alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy hajnali háromnegyed négykor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a Deák tér melletti úttesten csoportos verekedés történt. A kiérkező rendőrök két férfi holtestét találták az úttesten, akik szúrt sérülések következtében elhunytak.

A rendőrök a személyleírások alapján a Nyugati téren fogták el a gyanúsítottat, aki a menekülés során az elkövetés eszközét eldobta.

Tíz fő verekedett össze, akik 16 és 23 év közötti férfiak voltak. A bűncselekmény elkövetője, az a tegnapi napon töltötte be a 18. életévét. A sértettek a bűncselekmény során több késszúrást szenvedtek el. A gyanúsított elmenekült a helyszínről, az elkövetés eszközét, ahogy már mondtam, eldobta, de a nyomozók a széleskörű adatgyűjtés és nyomozásnak köszönhetően, a bűncselekmény elkövetéséhez közel a Paulay Ede utcában, egy gépkocsi alatt megtalálták

– ismertette Gál Sándor.

A verekedésben csak férfiak vettek részt, két független társaság verekedett össze. A verekedést kiváltó okokat és motivációt a nyomozás fogja kideríteni.

A BRFK Életvédelmi Osztálya a 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatja ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesz letartóztatásának indítványozására. 

A gyanúsított két társát pedig felfegyverkezve elkövetett csoportos garázdaság ügyében hallgatják ki.

Az alezredes tájékoztatása alapján az ügyben szerepel még három lány, akiknek szerepe annyiban merült ki, hogy ők megpróbálták szétválasztani a két verekedő társaságot.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az ügyben érintett személyek 90 százalékának van rendőrségi múltja, ezek ügyek többsége garázdaság és kábítószerrel kapcsolatos ügy volt.

HírTV