2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Kék hírek

Bódult állapotban szállította a migránsokat-letartóztatásban maradhat

Embercsempészés bűntette, bódult állapotban járművezetés vétsége és kábítószer birtoklás vétsége miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak a bolgár állampolgárságú férfi letartóztatása meghosszabbítását, aki 12 migránst szállított illegálisan.

  • Bódult állapotban szállította a migránsokat-letartóztatásban maradhat

Az indítvány szerint a férfi 2022. december 8-án a magyar–szerb-államhatár közelében lévő elhagyatott erdős területen a bolgár honosságú személygépkocsiba felvett 11 fő marokkói és 1 fő afgán állampolgárt - akik Magyarország területére illegálisan érkeztek, - azzal a szándékkal, hogy e személyeket a magyar-osztrák államhatár közelébe szállítja, a határ jogellenes átlépésének elősegítése céljából. A migráns személyek közül 6 fő az utastérben, 6 fő a csomagtérben foglaltak helyet.

 

A rendőrjárőrök 2022. december 8-án 8 óra 20 perckor, az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 64. km szelvényben észlelték a személygépkocsit, amelyet üldözőbe vettek és 8 óra 30 perckor, a 75+700 km szelvényben sikerült megállítaniuk. A megállást követően a sofőr kiugrott a gépkocsiból és futva megkísérelt elmenekülni, azonban a járőrök elfogták. Az adatok szerint a sofőr a járművezetést megelőzően kábítószert fogyasztott.

 

A sofőr letartóztatását a Komáromi Járásbíróság 2022. december 09-én egy hónapra rendelte el.

Az ügyészség indítványozta, hogy a nyomozási bíró a férfi letartóztatását három hónappal, azaz 2023. április 09-ig hosszabbítsa meg.

Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!