2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Kék hírek

Beismerő vallomást tesz Magda Marinko?

Pont kerülhet a Z. Nagy-gyilkosság végére: Magda Marinko kellő időben, még a szabadulása előtt megszólal majd – mondta a Délmagyarországnak Márton István nyugalmazott rendőr ezredes. A városszerte ismert és népszerű cukrásszal, valamint családjával 29 éve végzett kegyetlen gyilkosa. Akkoriban a szerb halálosztót vádolták a családirtással, de a bíróság bizonyítottság hiányában ebben az ügyben felmentette Magda Marinkót.

  • Beismerő vallomást tesz Magda Marinko?

Tökéletes gyilkosságról csak a krimiírók szoktak beszélni, az idő azonban sok mindent megold – nyilatkozta a lapnak Márton István, aki a megyei rendőrfőkapitány helyetteseként, bűnügyi igazgatóként 2011-ben vonult nyugdíjba.

Megjelent a szerb halálosztó

Márton István szerint Z. Nagy Bálintot azért támadhatták meg, mert az a szóbeszéd járta akkoriban Szegeden, hogy egy jelentős vagyonnal rendelkező vállalkozó, aki terjeszkedni akar, a népszerű Dugonics téri cukrászdája mellett új üzleteket is kiszemelt magának.

Az ismeretlen tettes 1994. január 23-án saját házában végezte ki lőfegyverrel a 42 éves férfit és ugyancsak 42 éves feleségét, valamint a házaspár 10 és 16 éves gyermekeit. A rendőr ezredes szerint a cukrászt kezdetben nem tudták Magda Marinko személyéhez kötni. Akkor vett fordulatot a nyomozás, amikor a szerb hatóságok kérésére készült magyar fegyverszakértői véleményből kiderült, a Z. Nagy-gyilkosságnál ugyanolyan fegyvert használtak, mint a palicsi és szabadkai emberöléseknél. 

Megszólal végre? 

Szerintem Magda Marinko kellő időben, szabadulása előtt meg fog szólalni és ha valójában ő volt a tettes, akkor tesz egy beismerő vallomást, mert nem akar hazamenni Szerbiába. Abban bízom, hogy ez rá fogja kényszeríteni arra, hogy „elvigye a balhét” 

– mondta az egykori főkapitány-helyettes. Márton szerint a volt idegenlégiós tudja, hogy börtönben kell letölteni az életét. Ha életfogytiglani büntetéséből szabadulna, Szerbiában újabb börtönévek várnak rá, de élete korántsem lenne biztonságban...

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!