2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

A vétkes sofőr karolások nélkül megúszta az esztelen száguldást

Csak a szerencsén múlott, hogy nem végződött sérüléssel az a baleset, amit a 6-os főúton Tolna térségében rögzítettek a rendőrautók kamerái, amikor egy türelmetlen sofőr a kanyarodó sávban, majd a forgalomtól elzárt területen előzött egyszerre több kocsit, de megcsúszott a nedves úton, és oldalára borult.

  • A vétkes sofőr karolások nélkül megúszta az esztelen száguldást

Az elmúlt időszakban több baleset történt amiatt Tolna megye útjain, mert az autósok nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedtek, vagy éppen egy szabálytalan előzést követően csúsztak meg az úton, és borultak fel.

Az egyik legsokkolóbb baleset november 17-én délután történt, amikor egy szabálytalanul előző autós manőverét rögzítették az előzött rendőrautók kamerái. A kocsit vezető férfi karcolások nélkül megúszta a balesetet, de csak a szerencsén múlt, hogy nem lett komolyabb a baj.

Az ilyen vagy hasonló okokból bekövetkezett balesetek elkerülése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:   

  • A megváltozott időjárási körülmények időszakában - különösen a ködös párás időben - fokozottan ügyeljünk járművünk sebességére, mert ellenkező esetben megcsúszhatunk, elveszíthetjük a kocsink felett az uralmat, és annak az eredménye baleset lehet.
  • Az őszi-téli átállás időszakában mindenképpen vizsgáltassuk át járművünk műszaki állapotát!
  • Ha a hőmérséklet tartósan 7 celsius fok alá csökken, akkor mindenképpen szükséges a nyárit téligumira cserélni, hiszen azok tapadása a hűvösebb, nedves aszfalton sokkal jobb.
  • Minden esetben ügyeljünk arra, hogy a járművünk világítóberendezései megfelelően működnek-e, továbbá arra is, hogy mennyire vannak elkoszolódva!
  • Ne feledjük, hogy esőben vagy ködben a sofőr által belátott távolság csökken! Ilyenkor a szembejövők körvonalai elmosódnak, a valóságosnál távolabbinak látszanak. Ezek miatt sokan alulbecsülik a járművek távolságát és sebességét.
  • Ilyenkor használhatunk ködlámpát menet közben, de ne feledjük, a ködlámpa indokolatlan használata elvakíthatja a szembejövőt, ami szintén baleseti veszélyforrás lehet!
  • A nedves, csúszós útfelületen kerüljük a hirtelen kormánymozdulatokat! Ne fékezzük be hirtelen járművünket, hiszen akkor sok esetben irányíthatatlanná válhat. Sebességünket próbáljuk meg ilyenkor motorfékezéssel csökkenteni!
  • Mindenkit kérünk a közlekedési szabályok betartására, s arra, hogy legyenek türelmesek, toleránsak az utakon is, hogy a videón szereplő balesethez hasonló esetek elkerülhetőek legyenek!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!