2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napi aktuális 06:00

Kék hírek

A felügyelet nélkül hagyott forró sütőolaj miatt égett le Parádon a palócház

A családi ebédhez felszolgált burgonyaköret gondatlan elkészítésével 2020-ban több mint 36 millió forintos kárt okozott egy idős nő a mátrai településen, ahol a helyi önkormányzat azóta már helyreállíttatta a Palóc Ház Múzeum épületét.

  • A felügyelet nélkül hagyott forró sütőolaj miatt égett le Parádon a palócház

Az eset kapcsán az Egri Járási Ügyészség a napokban gondatlan közveszélyokozás vétsége miatt emelt vádat a bíróság előtt.

A vád szerint 2020. július 16-án összegyűlt a vádlott rokonsága Parádon, a palócházként is ismert falumúzeum melletti épületben. A háziasszony az ebédhez burgonyát sütött kinn az udvaron, a ház melletti szín alatt, ahol a gáztűzhely a telkeket elválasztó fal közvetlen közelében állt. Amikor az étel elkészült, a vádlott kiszedte azt a serpenyőből, ám a gázt elmulasztotta elzárni, minek következtében azon egyre jobban átforrósodott az edényben maradt olaj, olyannyira, hogy rövid időn belül elérte az öngyulladási hőmérsékletét és nyílt lánggal égni kezdett.

A tüzet a házban tartózkodók már csak akkor észlelték, amikor befejezték az ebédet. Ekkor egyikük – oltási szándékkal – egy vödör vizet öntött az égő olajra, de ezzel éppen nem csökkentette, hanem csak fokozta a tűz pusztító hatását. A szétszóródó égő olajcseppek elérték a szomszédos Palóc Ház Múzeum udvarán álló csűr zsúpfedeles tetőzetét, amitől az lángra kapott. Végül mind a csűr, mind az istálló, mind a múzeumépület teljes tetőszerkezete megsemmisült az alatt a néhány perc alatt, amíg a tűzoltók a helyszínre értek, és hozzákezdtek a szakszerű oltáshoz.

A járási ügyészség a vádiratában az asszonnyal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, emellett indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze őt a nyomozás során keletkezett, közel négyszázezer forint összegű bűnügyi költség megfizetésére. A polgári jogi igények elbírálására nem a büntetőeljárás keretei között kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!