2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Kék hírek

16 helyszínen ütöttek rajta a drogbandára Szigetszentmiklósnál

A Pest megyei felderítők égisze alatt, egy időben, 16 helyszínen ütöttek rajta egy kábítószer-kereskedői hálózaton. Az akciót minden szempontból összehangolták, biztosították és levezényelték.

  • 16 helyszínen ütöttek rajta a drogbandára Szigetszentmiklósnál

A siker érdekében, a néhány hónappal azelőtt tudomásukra jutott információ alapján végzett felderítő munka végső állomásának tekinthető realizálás minden apró részletét megtervezték és kidolgozták, a felderítőkhöz erősítésként nyomozók, vizsgálók, Pest megyei rendőrkapitányságok egyenruhás és civil ruhás, a Készenléti Rendőrség, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai érkeztek. Több tucat rendőr hallgatta végig 2022. szeptember 9-én hajnalban a rajtaütés végrehajtásának menetét, az állomány és a helyszínek leosztását. A 16, Szigetszentmiklós környéki helyszínre kirajzó egységek 6 óra 30 perc és 7 óra között az összes tervezett intézkedést végrehajtották.

A legtöbb helyen ellenállás nélkül, pillanatok alatt végeztek a megállítással, bilincseléssel.

Egy engedetlenség azonban történt: az egyik célszemély, M. Gábor kitört a rendőrautókkal és rendőrökkel lezárt útszakaszon - egy főhadnagynak félre kellett ugrania, nehogy elüsse. Gázt adott, így próbált menekülni, miközben egy csomagot hajított az út menti árokba.

A hivatalos személy elleni erőszakkal elért szabadság 3,5 kilométerrel távolabb véget ért, további kitörésre esélyt nem hagytak, az előzetes vegyész szakértői vélemény alapján speed-del tömött, bruttó 207 grammos csomagot is begyűjtötték.

Az akcióban 12 embert elfogtak és előállítottak, négyüket kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják, heten fogyasztók, egy nőt bűnpártolás miatt hallgattak ki.

A gyanú szerint a piramis tetején lévő, 46 éves, szigetszentmiklósi Cs. Imre tavaly nyár óta foglalatoskodik drogárusítással. Jelentős mennyiségű kábítószer ment át a kezén, főként marihuána, speed és extasy. A szereket hetente adta tovább helyi és dabasi felvásárlóinak, akik vásárlóik igényeit elégítették ki a már porciózott anyaggal.

Cs. Imre először otthonában, majd egy külön az elrejtésre és a tárolásra használt garázsban depóztatta az árut. Időnként feltankolt, majd a szintén terjesztő ügyfeleinek, a 41 éves, dabasi M. Gábornak, a 43 éves, szigetszentmiklósi B. Emesének adta el készletét. A marihuána 2800 Ft/gramm áron cserélt gazdát, a speed grammjáért 2000 forintot kellett fizetni.

A garázsban és az otthonában megtartott kutatáskor bruttó 649 gramm marihuánát, bruttó 348,48 gramm speedet, 64,8 gramm kék és zöld bogyót, valamint közel 6 gramm kokaint foglaltak le. De találtak vákuumfóliázó gépet, digitális mérlegeket, nejlon tasakokat, ráadásul az érintett drogtesztje is pozitív lett THC-re, kokainra, AMP-re és MDMA-ra egyaránt.

Cs. Imrétől rendszeresen, a rajtaütés reggelén is vásárolt M. Gábor. Dabasi házában, különböző rejtekhelyeken zacskókat, mérleget, fehér poros plasztikkártyát foglaltak le. A férfi 33 éves élettársát, L. Ramónát bűnpártolással gyanúsították meg, miután kiderült, párja telefonhívása után lehúzta a WC-n a hűtőben és a fagyasztóban tárolt drogokat, az eszközöket pedig egy szerelőnyílásba rejtette.

A szintén Cs. Imrétől vásárló, 43 éves, szigetszentmiklósi B. Emese helyben terítette a szert, amelyet alátámasztanak azok a bizonyítékok – zacskóban, tányéron fehér por, krémes anyag, növényi törmelék, tabletták, őrlők, tasakok, melyeket a lakásán foglaltak le. A gyorsteszt itt is pozitív lett amfetaminra, metamfetaminra, THC-re, BZO-ra és MDMA-ra. Állítása szerint a tőle lefoglalt szert saját használatra tartotta magánál, és nem kereskedés céljából.

A kábítószer-kereskedelemmel meggyanúsított 4. ember a 23 éves Cs. Márk, aki először apja otthon tárolt, majd a bérelt garázsban depóztatott drogból emelt el rendszeresen különböző mennyiségeket. A mellékest titokban csinálta, állítólag apja tudta nélkül sarcolta a készletet. Áporkai otthonában akadt zöld növényi törmelék, kék és zöld tabletták és fehér por is, ahogyan mérleg és zacskók is. A drogteszje THC-re és amfetaminra jelzett pozitív értéket.

Az egyik dabasi fogyasztó előállításakor a technikusok a kertben álló fóliasátorban oda nem illő növényt véltek felfedezni. A paradicsom közvetlen szomszédságában nem konyhakerti, hanem kannabisz-ültetvényként azonosítottak 35 tövet.

Az akció 16 helyszínén lefoglalt anyagok, eszközök mérlege:

  • közel 2,5 millió forint,
  • 1 db, 3,5 millió forintos autó,
  • milliós értékű mobiltelefonok, tabletek,
  • bruttó 732 gramm marihuána,
  • bruttó 723 gramm fehér por,
  • bruttó 80,7 gramm tabletta,
  • bruttó 41,4 gramm krémes anyag, valamint közel 6 gramm kokain,
  • digitális mérlegek, őrlők, több tucat nejlon zacskó, szennyezett kanalak, tálak, tányérok, plasztik kártyák.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az azóta letartóztatott Cs. Imre, M. Gábor és B. Emese, valamint a bűnügyi felügyelet alatt álló Cs. Márkkal szemben. A kábítószer birtoklása vétségével meggyanúsított fogyasztók, illetve a bűnpártolás vétségével terhelt L. Ramóna szabadlábon védekezhetnek.

Borítókép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!