2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Kék hírek

100 ezer feletti rendőri intézkedés illegális migránsokkal szemben

Meghaladta a 100 ezret Magyarország schengeni külső határszakaszán a jogellenes belépő illegális migránsokkal szembeni rendőri intézkedések száma - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának vezetője.

  • 100 ezer feletti rendőri intézkedés illegális migránsokkal szemben

Balázs László szerint: nőtt a rendőrökkel szemben alkalmazott erőszak is, a határvédők napi szinten élik át, hogy különböző tárgyakkal dobálják őket, de az illegális migránsok nem riadnak vissza csúzlival kilőtt csapágygolyók, csavarok vagy gázspray használatától sem.

A magyar rendőrök idén csaknem 750 embercsempészt fogtak el, miközben hét rendőr megsérült

hangsúlyozta Bakondi György a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta: legutóbb egy 180 tagú csoport hatolt be Ásotthalomnál a kerítésen keresztül, ami azt jelzi, hogy nagyszámú, agresszív, embercsempészek által vezetett csoportok jelentek meg.

kiemelte

minden fegyver, robbanóanyag jelenléte a határon fokozza azt a biztonsági rizikót, amelyet 2015 óta tapasztalnak.

Arról is beszélt, hogy Szerbiában azért nem vetik be az illegális migránsok ellen a hadsereget, mert a rigorózus jogi szabályok ezt csak abban az esetben engedélyezik, ha már a rendőri erő nem elégséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

ORFK: mintegy hétezren érkeztek Ukrajnából vasárnap

ORFK: mintegy hétezren érkeztek Ukrajnából vasárnap

Az ukrán-magyar határszakaszon 6806-an léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 8219-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!