2023. 10. 02. Hétfő Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kék hírek

1 km/órás túllépésnél is jöhet a büntetés

Szigorodott az autósok bírságolása. Május elsejétől megszűnt a toleranciahatár, szigorították a sebességhatárok átlépését, így a rendőrség már 1 km/órás gyorshajtásért is bírságot szabhat ki. Egy ügyvéd szerint a régebbi gyártmányú autók tulajdonosainak érdemes jobban figyelni, mert az órák nem feltétlenül olyan pontosak, mint a hatósági mérőeszközök.

  • 1 km/órás túllépésnél is jöhet a büntetés

A hibahatár beleszámolása megszűnt. Janklovics Ádám ügyvéd rámutatott: a régi autók órája nem annyira pontos, mint a hatósági mérőeszköz, így nekik érdemesebb jobban odafigyelni. A traffipaxoknál a türelmi hibahatár 100 km/órás sebességig 3 km/óra volt, felette 3 százalékos eltérés. Májustól ez már nincs. Amit mutat a trafipax, azt veszik alapul a rendőrök.

Az előírt sebességhatárt átlépőt kétféleképp szankcionálják. Helyszíni bírságot kapnak a kisebb sebességhatárt átlépők, a nagyobb sebességhatárt megszegők 100 km/óra alatt +15 km/óra, 100 km/óra felett + 20 km/óra közigazgatási bírság jár objektív felelősség esetén. Így az üzembentartó akár 30 ezer forinttól 300 ezer forintos bírságra számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!